Wihurin rahasto onnittelee Korundia

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Wihurin rahasto onnittelee Korundia

Wihurin rahasto muistaa 10-vuotiasta Korundia lahjoituksella. Yhteistä historiaa juhlitaan lämpimästi, vaikkakin ajankuvan mukaisesti etänä.

 

Uutta esitystekniikkaa ja soittimia

Korundin 10-vuotisjuhlan kunniaksi Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallitus on päättänyt myöntää Rovaniemen taidemuseolle 30 000 muun muassa esitystekniikan uusimiseen. Lapin kamariorkesteri saa niin ikään 30 000 euroa soittimien hankintaan ja korjaamiseen.

Näillä lahjoituksilla haluamme osoittaa, että huomaamme, näemme ja arvostamme sitä työtä, jota teette kulttuurin eteen päivittäin. Lisäksi uskomme siihen, että Korundilla ja sen toimijoilla on yhä valoisampi tulevaisuus edessään”, totesi Jenny ja Antti Wihurin rahaston hallituksen puheenjohtaja Arto Hiltunen juhlapuheessaan viime viikolla.

Rovaniemen taidemuseolla ja Wihurin rahastolla pitkä yhteinen historia

Vaikka Jenny ja Antti Wihurin rahaston arki pyörii vakaasti Helsingin Kaivopuistossa Wihurin Salus-talossa, on sen tuen kantama kautta historian ulottunut läpi Suomen. Oma erityinen paikkansa säätiön sydämessä on Pohjoisella Suomella ja siellä etenkin Rovaniemellä.

Vuonna 1957 Jenny ja Antti Wihurin rahasto päätti kuvataiteen osalta ryhtyä apurahojen myöntämisen sijasta tekemään taideostoja. Pyrkimyksenä oli saada aikaan laadullisesti korkeatasoinen kokoelma, joka antaisi havainnollisen kuvan aikamme taiteesta. Kokoelman kasvettua heräsi 1980-luvun alussa ajatus sen asettamisesta pysyvästi jonkin instituution haltuun pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Rovaniemen kaupunki oli ehdolla kokoelman vastaanottajaksi muualla jo toiminnassa olevien taidemuseoiden kanssa. Mikäli kokoelma lahjoitettaisiin pohjoiseen, oli kaupunki sitoutunut rakentamaan tarvittavat museotilat ja vastaamaan museon toiminnasta. Noin 500 teosta käsittänyt kokoelmalahjoitus Rovaniemen kaupungille julkistettiin merenkulkuneuvos Antti Wihurin syntymän 100-vuotisjuhlapäivänä. Kolme vuotta myöhemmin vuonna 1986 Rovaniemen taidemuseo avautui 1930-luvun postiautovarikkoon, jotka arkkitehti, professori Juhani Pallasmaa oli suunnitellut sopivaksi museokäyttöön.

Lue koko uutinen Wihurin rahaston sivuilta

Korundi_Nature_Forte_08_960x540_nettiin.jpg