Virtaa taiteesta

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Virtaa taiteesta

Taidemuseon digitaaliset etäpalvelut

VIRTAA_TAITEESTA_1_lowres_netti.jpgRovaniemen taidemuseo toteuttaa yhteistyössä Rovaniemen etsivän nuorisotyön kanssa etänä toimivan palvelun Lapin läänin nuorisotyöntoimijoille. Virtaa taiteesta-hankkeessa tarjotaan Rovaniemen taidemuseon etätyöpaja-palvelua Lapin läänin alueella asuville nuorille. Korona-kriisin myötä Rovaniemen taidemuseo on aloittanut suunnittelemaan uudenlaista etäpalvelua, joka antaa mahdollisuuden tutustua näyttelyihin ja osallistua työpajoihin käytännössä koko Lapin läänin alueelta.

Virtaa taiteesta tuottaa uudenlaisia työkaluja etsivään nuorisotyöhön ja uutta osaamista taidemuseon alueelliseen yleisötyöhön. Etäpalvelu toimii myös jatkossa Rovaniemen taidemuseon näyttelyissä ja se on sovellettavissa erilaisiin työpajakokonaisuuksiin. Palvelu tulee olemaan tarjolla tulevaisuudessa myös muille ryhmille ryhmäkohtaiset erityispiirteet huomioiden.

Palvelu sisältää videoyhteyden kautta tutustumisen taidemuseon näyttelyyn ja siihen liittyvän työpajatoiminnan. Kyseessä on oikea vuorovaikutteinen ja keskusteleva opastustilanne ja työpaja. Etätyöpajojen sisältö pohjautuu aina esillä olevaan Rovaniemen taidemuseon näyttelyyn, jossa esitellään Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman taideteoksia.

Virtaa taiteesta-palvelun suunnittelu on alkanut ja ensimmäiset etätyöpajat aloitetaan 2020 kesän ja syksyn aikana. Tavoitteena on edesauttaa syrjäytymisvaarassa olevien nuorten hyvinvointia ja lisätä aktiivisuutta omassa elämässä taiteen avulla. Virtaa taiteesta-opastukset ja työpajat ovat maksuttomia.
Virtaa taiteesta luo pohjan jatkuvalle yhteistyölle Lapin alueen nuorisotoimijoiden ja taidemuseon välillä ja auttaa jatkossa luomaan yhteisiä toimintatapoja.

Lisätietoja:
Kaija Kähkönen
Rovaniemen taidemuseo
Hankepäällikkö
Virtaa taiteesta
kaija.kahkonen@rovaniemi.fi
040-3594702

EU_ESR_FI_vertical_20mm_rgb.jpg          VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.jpg          ELY_LA01_Logo___FI_B3___RGB.jpg