Väriloistoa, Glamouria ja Beethovenia Ystävälle

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Väriloistoa, Glamouria ja Beethovenia Ystävälle
Jukka_Rintala_Arctic_Glamour_Korundi_02.jpg

Ota ystävä mukaan taidemuseoon! Ystävänpäivänä pe 14.2.2020 tarjoamme kaksi lippua yhden hinnalla näyttelyihin. Tarjous koskee pääsylippuja Korundin näyttelyihin ja kulttuuripassia.

YSTÄVÄNPÄIVÄN KUNNIAKSI MUSIIKKIA JA TAIDETTA

Kulttuuripassilla pääsee koko päivän kaksi yhden hinnalla Korundin, Arktikumin ja Pilkkeen näyttelyihin. Kulttuuripassin voi ostaa kolmen kohteen lipunmyynneistä. Tarjoamme edullisimman lipun.

Korundissa otetaan ystävänpäivään varaslähtö jo torstaina 13.2 kun Lapin kamariorkesteri musisoi Korundi-salissa konsertissa ’Ystävälle’ Korundin soittorasiasta klo 19.00. Liput konserttiin 10,00€. Konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin juhlavuoden kunniaksi Beethovenin jousikvintetto C-duuri Op. 29 'Storm'. 

Korundin näyttelyt ovat avoinna ystävänpäivänä pe 14.2 klo 11.00–18.00. Rovaniemen taidemuseossa on esillä neljä upeaa näyttelyä: Arctic Glamour by Jukka Rintala, Nanna Suden ja Canal Cheong Jagerroosin Blue & Red, Jaana Erkkilän Outo ja ihana elämä sekä Iloisia asioita Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta.

Muotitaiteilija Jukka Rintalan säkenöivät juhlapuvut ja näyttävät maalaukset ovat esillä taidemuseossa vielä 23.2.2020 asti. Näyttelyssä nousee esiin Rintalan koko taiteilijakuva, vahva viiva, siveltimen veto sekä toisaalta kepeä ja herkkä kädenjälki. Blue & Red -näyttelyssä nähdään kahden taiteilijan Nanna Suden ja Canal Cheong Jagerroosin teoksia. Nanna Susi on yksi Suomen menestyneimpiä ja rakastetuimpia nykytaiteilijoita. Hänen suuret värikylläiset maalauksensa puhuttelevat meitä jäyhiä suomalaisia jollain maagisella tavalla. Kiinalaissyntyisen Canal Cheong Jagerroosin teoksissa yhdistyy mielenkiintoisella tavalla menneisyys ja nykyisyys, itä ja länsi.  Näyttelyyn liittyvän projektin aikana kaksi taiteilijaa matkustivat halki molempien kotimaan keräten paikallisia kokemuksia ja vaikutteita. Blue & Red on esillä Korundissa 31.5.2020 asti. Kuvataiteilija, TaT Jaana Erkkilän 60-vuotisjuhlanäyttelyssä nähdään paperin ja kankaan pinnalla vaeltelevia ihmisiä, eläimiä, taivaallisia ja maanpäällisiä olentoja. Outo ja ihana elämä on esillä Korundissa 31.5.2020 asti.

Kuva: Arto Liiti, Rovaniemen taidemuseo