Uuden vuoden terveiset Lapin kamariorkesterilta!

Olet tässä: Etusivu / Info / Korundiuutiset / Uuden vuoden terveiset Lapin kamariorkesterilta!

Lapin kamariorkesterin viime vuosi huipentui joulukonsertteihin isolla kamariorkesterilla. On aika siirtää katseet kevääseen ja edetä kaamoksesta kohti valoa. Kevätkausi tuo tullessaan useita erilaisia sävyjä ja keskenään erilaisia konsertteja. Ohjelmisto tarjoaa iloa jokaiselle kuulijalle. Tunnelmia ja sävyjä yleisön aistittaviksi loihtivat orkesterin taiteellinen johtaja John Storgårds, erinomaiset vierailijat ja orkesterin omat muusikot, jotka kauden kuluessa pääsevät niin omissa konserteissaan kuin erilaisissa pienemmissä kokoonpanoissa näyttämään osaamistaan.

LKO 2018.jpg


Kausi alkaa pienempien kokoonpanojen kamarimusiikkiannoksilla eri aikakausilta. John Storgårdsin johtamissa konserteissa ”Virtuoottisia orginaliteetteja” to 10.1. klo 19.30 ja la 12.1. klo 14 Korundissa yhtenä kohokohtana soi romanialaisen George Enescun vain 19-vuotiaana säveltämä loistelias ja eeppinen oktetto C-duuri op. 7.


Tuulahduksia Kaukoidästä koetaan ke 23.1. klo 19 Sallan kirkossa ja to 24.1. klo 19 Korundissa. Konsertin johtaa taiwanilainen Tung-Chieh Chuang ja solistina shengissä - eräänlaisissa suu-uruissa - kuullaan niin ikään taiwanilaista Li-Chin Litä. Wenjing Guon ja islantilaisen Daníel Bjarnasonin Kaukoitään vievien teosten lisäksi kuullaan mm. Franz Schubertin Sinfonia no 3 d-duuri ja sovitus ranskalaisen impressionistin Claude Debussyn tutusta sävellyksestä ‘Clair de Lune’.

Ystävänpäiväkonserteissa to 14.2. klo 19 Korundissa ja pe 15.2. klo 19 Ivalon kirkossa orkesterin vieraana on fagotisti Jaakko Luoma. Myös orkesterin oma fagotisti Antal Mojzer pääsee valokeilaan.

Orkesterin muusikoiden konsertti ’Jousten jalokiviä’ Korundissa pe 22.2. klo 19 vie kuulijansa sielua ylevöittävään mielentilaan. Illan säveltäjänimiä ovat Johann Sebastian Bach, Anton Bruckner, Alfred Schnittke ja Felix Mendelssohn Bartholdy. Enempää ei kaunista musiikkia kaipaava kuulija voi toivoa!

Muistoja ja muistamista juhlistetaan konsertissa ”Muistojen bulevardi”, joka kuullaan ke 27.2. klo 19 Luontokeskus Navassa Pyhätunturilla ja to 28.2. klo 19 Korundissa. Orkesterin puhaltajien johdolla kuullaan mm. Sam Sihvon ”Muistoja Pohjolasta”. Jousisekstetto puolestaan johdattaa Pjotr Tshaikovskin ”Muistoja Firenzestä” –teoksen säveliin. Konsertin ovat suunnitelleet orkesterin muusikot.

Rovaniemelle takaisin kaipaava yhdysvaltalainen huippupianisti Kirill Gerstein palaa orkesterin vieraaksi konserttiin ”Tavallisen talvitiistain tähti-ilta”. John Storgårds johtaa ti 26.3. klo 19 Korundissa kevättalvisen konsertin, jossa kuullaan niin W.A. Mozartin pianokonsertto no 20 d-molli kuin yksi klassisen musiikin kulmakivistä, Beethovenin 3. sinfonia ”Eroica”, osana kamariorkesterin Beethoven -sinfonioiden sarjaa. Iltaa täydentävät Leonard Bernsteinin ja tanskalaisen Per Nørgårdin teokset.

Orkesterin klarinetisti Pekka Niskanen vie kuulijat Brahmsin musiikin ääreen pienessä kamarimusiikkikon-sertissa ”Pekka Niskanen & Friends” Korundissa ke 3.4. klo 19.
Ruotsalainen viulisti-alttoviulisti Malin Broman saapuu uudestaan Rovaniemelle konsertissa ”Malinin pa-luu” to 25.4. klo 19 Korundissa ja 26.4. klo 19 Kemijärven kirkossa. Englantilaisen säveltäjän Sally Beamishin vaikuttava alttoviulukonsertto ”Under the Wing of the Rock” saa konsertissa Suomen ensiesityksensä. Teoksen innoittajana on ollut Carmina Gadelica – kokoelmaan sisältyvä runo ”Lullaby of the snow”.

Korundin vappukonserteissa ke 1.5. klo 12 ja 14 Lapin kamariorkesteri kohtaa lavalla upean tunteiden tulkin Pepe Willbergin. Luvassa on huikeat konsertit.
’Monenlaisia jännäreitä’ kuullaan pe 10.5. klo 19 Korundissa ja la 11.5. klo 14 Sodankylän kunnan valtuustosalissa: ohjelmistossa on niin Frank Zappaa, Robert Schumannia kuin tänä vuonna 70 vuotta täyt-tävän säveltäjä Kalevi Ahon kitarakonserton kantaesitys. Konsertin johtaa John Storgårds ja solistina kuullaan kitaristi Ismo Eskelistä. Yleisradio lähettää Korundin konsertin Ylen Radio1:ssä.

Orkesterin kevätkauden Lapissa päättää John Storgårdsin johtama konsertti ”Pintaa ja Syvyyttä” ti 28.5. klo 19 Kittilän kirkossa ja ke 29.5. klo 19 Korundissa. Orkesterin vieraaksi saapuu taidoiltaan häikäisevä saksalainen sellisti Maximilian Hornung. Nuoresta iästään huolimatta Hornung on ehtinyt soittaa mm. Anne-Sofie Mutterin, Christian Teztlaffin, Daniel Hardingin ja Bernard Haitinkin seurassa. Konsertissa kuul-laan György Ligetin ja Vaja Azarashvilin sellokonsertot.

Korundin konsertit
Liput: 21,00 € Aikuiset
18,00 € Eläkeläiset
10,00 € Lapset alle 16 v., opiskelijat, työttömät

Lippuja myydään osoitteissa:
Kulttuuritalo Korundi, Lapinkävijäntie 4, 016 322 2822, info@korundi.fi, sekä Lippupiste, www.lippu.fi.

Muualla oleviin konsertteihin lipputiedustelut seija.karvinen@rovaniemi.fi tai 050 31 51 483.

Avoimet kenraaliharjoitukset
Yleisö on myös tervetullut Korundissa pidettäviin avoimiin kenraaliharjoituksiin torstaisin 10.1., 14.2., 26.3., 25.4. ja 10.5. klo 10 - 11.15. Lippuja avoimeen kenraaliharjoitukseen (2€) saa Korundin infosta puoli tuntia ennen harjoitusta.

Orkesteri pitää koulu- ja kyläkonsertteja viikoilla 5 ja 15.

Nähdään konserteissa!