Tervetuloa tutustumaan Viikon Wihuriin vitriinissä!

Olet tässä: Etusivu / Info / Korundiuutiset / Tervetuloa tutustumaan Viikon Wihuriin vitriinissä!
Sirpa ja Pirkko_960x540.jpg

Rovaniemen taidemuseo kokoaa pienoisnäyttelyitä Lapinkävijän puoleiseen lasivitriiniin museon suljetusta Iloisia asioita -näyttelystä. Nämä Viikon Wihuri vitriinissä -näyttelyt vaihtuvat viikoittain maanantaisin ja ovat auki ohikulkijoille 24/7.

Rovaniemen taidemuseo on muiden kulttuurilaitosten tavoin suljettu toistaiseksi. Museo haluaa kuitenkin tuoda taide-elämyksiä rovaniemeläisille edelleen.

Viikon Wihuri vitriinissä -pienoisnäyttelyt kootaan Iloisia asioita -näyttelystä, joka on kooste Jenny ja Antti Wihurin kokoelmasta eri vuosikymmeniltä. Näyttelyn teokset pyrkivät edistämään positiivisia ajatuksia mutta myös herättämään kysymyksiä siitä, mitä voimme pitää iloisina asioina.

Pieni hetki taiteen äärellä tuo toivottavasti hengähdystauon ja herättää ajatuksia. Ilo kuten surukin on hyvin henkilökohtainen tunnekokemus ja eri asiat tuottavat iloa eri ihmisille.

Wihurin rahaston lahjoittamaan suomalaisen nykytaiteen kokoelmaan kuuluu yli 3200 teosta ja se on yksi Suomen merkittävimmistä nykytaidekokoelmista. Kokoelma, jonka koti Rovaniemen taidemuseo on, kattaa hienon kokonaisuuden vaikuttavimmasta suomalaisesta nykytaiteesta.

Ensimmäisenä vitriinissä esitellään ystävykset Pirkko ja Sirpa


Liisa Hietanen virkkaa sympaattisia ja arkisen oloisia ihmishahmoja, kotikylän väkeä. Pirkko ja Sirpa ovat ihmisenkokoisia ja -näköisiä virkattuja veistoksia. Niiden tekemiseen on taiteilijalta kulunut useita kuukausia. ”Virkkaus tuo teoksiin lämpöä, tuttuutta ja inhimillisyyttä. Tekniikkana se on hidas ja vaatii paljon toistoa, joten teokset voi tulkita myös kannanotoksi yhteiskuntamme tehokkuusvaatimusta vastaan.”

Pirkko on kansakoulunopettaja, joka seisoo nurkassa karttakeppi kädessä. Esikuvana on toiminut taiteilijan omat muistot ekaluokan opettajasta, joka oli samalla vahva auktoriteetti ja esikuva. Sirpan hahmon jokainen matkailija tunnistaa; kulttuurikohteita ahkerasti kuvaava keski-ikäinen rouvashenkilö.