Rovaniemen taidemuseo kaipaa edelleen yleisön apua juhlanäyttelyn toteuttamisessa

Olet tässä: Etusivu / Info / Korundiuutiset / Rovaniemen taidemuseo kaipaa edelleen yleisön apua juhlanäyttelyn toteuttamisessa
Harry Porkko_nettiin.jpg

Rovaniemen taidemuseo juhlistaa 100-vuotista Suomea laajalla näyttelyllä Lapin jälleenrakennuksen taiteesta: Uuteen aamuun – jälleenrakennettu maisema lappilaisessa taiteessa. Näyttely avautuu Korundissa lokakuussa 2017 osana Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Suomen Lappi oli sodan jälkeen hävitetty maakunta. Materiaalisen jälleenrakennuksen rinnalla kulttuuritoiminta oli tärkeässä osassa henkistä jälleenrakennusta. Korundin juhlanäyttely esittelee laajasti tämän ajan kuvataidetta, joka kertoo mielenkiintoisella tavalla siitä, mitkä asiat koettiin tärkeiksi. Usko tulevaan ja parempaan huomiseen löytyy muista kuin tuhon ja hävityksen kuvista. Tuo aika elää edelleen myös nykyhetkessä niin hyvässä kuin pahassakin.

Korundin näyttelyssä esitellään Seitapiirin Kuvataidejaoston taiteilijoiden tuotantoa ja Lapin Kulttuuriviikkojen taidenäyttelyihin osallistuneiden taiteilijoiden teoksia vuosilta 1945–1965.

Taidemuseo kiittää jo tähän saakka tulleista yhteydenotoista, mutta kaipaa edelleen tietoa etenkin seuraavien kuvataiteilijoiden tuotannosta ja elämästä:
Olavi Jäntti, Onni ja Paavo Korva, Kaarlo Lamminheimo, Pentti Maatela, Hilja Palomäki, Harry Porko, Helmer Selin, Aarne Valkama, Niilo Vuopala ja Leevi Ahvenjärvi.

Tietoja voi ilmoittaa Rovaniemen taidemuseon amanuenssille Aira Huoviselle sähköpostilla aira.huovinen(at)rovaniemi.fi tai puhelimitse 040 184 8145.

Kuva: Harry Porko: Sotavuosi 1944. Teoksen valmistumisvuosi 1965, kuva Arto Liiti.