Rovaniemen taidemuseo hakee kokoelmista vastaavaa intendenttiä

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Rovaniemen taidemuseo hakee kokoelmista vastaavaa intendenttiä

Rovaniemen taidemuseo on kansainvälisesti suuntautunut pohjoisen taiteen asiantuntija. Museon kokoelmissa on yli 5 000 taideteosta ja se toimii Lapin alueellisena vastuumuseona. Rovaniemen taidemuseon karttuva museokokoelma, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma, on Suomen edustavimpia nykytaiteen kokoelmia. Taidemuseo sijaitsee kulttuuritalo Korundissa, joka on myös Lapin kamariorkesterin koti. Talon markkinoinnista huolehtii Arktikum-palvelu Oy.

Intendentti vastaa ensisijaisesti museon taidekokoelman kehittämisestä, hoidosta, säilytyksestä, luetteloinnista tietokantaan, tutkimuksesta ja asiakaspalvelusta. Hän kehittää museon kokoelmaohjelman käyttöä ja digitaalisia avoimia palveluja. Hän osallistuu museon taidekokoelmien hankintoihin yhdessä taidemuseon johtajan kanssa. Hän on myös mukana taidemuseon alueellisissa tehtävissä liittyen kokoelma- ja nykydokumentointi toimintaanja osallistuu näyttely- ja tapahtumatoimintaan.

Toimen kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy arvosana taidehistoriasta sekä toisesta museoaineesta, museologiasta tai taidekasvatuksesta. Tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää alan työkokemusta. Työssä tarvitaan hyvää suomen ja englannin kielen suullista ja kirjallista taitoa. Muu kielitaito luetaan eduksi. Ajokortti on työssä välttämätön.

Työ alkaa 1.4.2021 tai sopimuksen mukaan. Palkkaus ja muut työsuhteen ehdot määräytyvät KVTES:n mukaan. Tehtävän täyttämisessä noudatetaan 6 kuukauden koeaikaa. Tehtävään valittavan tulee esittää hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan.

Hakuaika päättyy 19.2.2021 klo 15:00. Huom! Tämä rekrytointi toteutetaan anonyymina rekrytointina. Se tarkoittaa, että hakemuksista poistetaan hakijan nimi, ikä, äidinkieli ja sukupuoli. Täytäthän huolellisesti tutkinto, kielitaito ja työkokemus kohdat, sillä haastateltavat valitaan niiden tietojen perusteella. Huomioithan myös vapaata hakemustekstiä kirjoittaessasi, että se noudattaa anonymiteetin periaatteita. Esimies valitsee haastateltavat henkilöt anonyymien hakemusten joukosta. Sen jälkeen rekrytointi etenee normaalisti.