Rovaniemen taidemuseo avasi Tee se itse ja Piristy -tehtäväpankin

Olet tässä: Etusivu / Info / Korundiuutiset / Rovaniemen taidemuseo avasi Tee se itse ja Piristy -tehtäväpankin
infoweb.jpg

Rovaniemen taidemuseo on avannut kuva-arkistoonsa tehtäväpankin Tee se itse ja Piristy (TsiP), josta löytyy monipuolisia tehtäviä ja vinkkejä kuva-arkiston hyödyntämiseen niin koulujen etäopetuksessa kuin ihan omaksi ja koko perheen iloksi.

Tehtävät on lajiteltu helppouden mukaan: helpot, vähän haastetta ja vaativat. Kevään aikana TsiP-sivua päivitetään ja tehtäviä tulee lisää.

Kuva-arkisto sisältää kuvia Rovaniemen taidemuseon Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman taideteoksista. Tehtäväpankki löytyy kuva-arkiston etusivulta Taidepajat-kuvakkeen alta.

TsiP-tehtävät on suunniteltu siten, että ne on mahdollista tehdä niillä välineillä ja tarvikkeilla, joita on helposti saatavilla. Tehtävät sisältävät tarkat ohjeet ja joissakin on mukana myös pieni ohjevideo. Tehtävät perustuvat Wihurin kokoelman teoksiin ja osa sisältää myös lyhyen esittelyn taiteilijasta ja aiheeseen liittyvästä teoksesta.

Rovaniemen taidemuseo haluaa olla mukana piristämässä meidän kaikkien arkea ja antaa vinkkejä mitä kotona voi tehdä lasten kanssa. TsiP toimii myös mainiosti opettajille vinkkivarastona, kun he miettivät etätehtäviä oppilaille.

Tähän ajankohtaan sopii hyvin esimerkiksi Mummojen muisto-tehtävä, jossa pyydetään soittamaan isovanhemmalle, sukulaiselle tai tuttavalle. Sukulaista pyydetään kertomaan hauska muisto lapsuudesta. Tapahtuma piirretään ja kuva lähetetään kertojalle takaisin. Tehtävän takana on Kari Cavénin taideteos Mummojen muisto.

Tehtäväpankin tehtävät on suunnitellut museolehtori Kaija Kähkönen yhteistyössä amanuenssi Tanja Tuovilan kanssa.