Lapin kamariorkesteri esiintyy Luosto soi! -festivaalin pääkonsertissa

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Lapin kamariorkesteri esiintyy Luosto soi! -festivaalin pääkonsertissa
Tomas_Djupsjobacka_by-elina-simonen.jpg

​Lapin kamariorkesteri esiintyy heinäkuun lopussa Luosto soi! –festivaalilla, joka on uusi nelipäiväinen klassisen musiikin tapahtuma Luostolla, Pyhätunturilla ja Sodankylässä. Festivaali jatkaa aiemmin järjestetyn Luosto Classicin viitoittamaa tietä, jolle Lapin luonto tarjoaa unohtumattomat puitteet.

Orkesteri esiintyy festivaalin pääkonsertissa 31.7. klo 13 Ukko-Luoston ulkoilmalavalla Tomas Djupsjöbackan johdolla, solistina on loistava ruotsalainen sopraanosaksofonisti Anders Paulsson. Paulssonia on pidetty Carnegie Hallissa vuonna 1992 tekemänsä debyytin jälkeen laajalti yhtenä maailman parhaimmista sopraanosaksofonisteista.

Vuoden 2021 Luosto soi! -festivaalin teemana on luonto ja ilmasto; pääkonsertissa kuullaankin teoksia Kalevi Aholta ja Jean Sibeliukselta, joiden tuotannossa luonnolla on ollut vahva sija. Lapin luonnostakin inspiraatiota sävellyksiinsä saaneelta Aholta kuullaan teokset Solo X käyrätorvelle, solistina Ilkka Puputti, sekä konsertto sopraanosaksofonille ja kamariorkesterille. Pääkonsertin ohjelmassa on myös Sibeliuksen "Kurkikohtaus" sekä konsertin huipentava viides sinfonia, jonka finaalin joutsenteema on saanut inspiraatiota majesteettisten joutsenten lennosta säveltäjän pään yli. Viidennen sinfonian on joskus tulkittu olevan kuin kuvaus suomalaisesta maisemasta. Teoksessa voi kuulla metsiä, järviä, tuntureita ja lintuja eli maisemaa, josta Ukko-Luostolla voi nauttia.

Voit ostaa lippuja festivaaliin ja lukea lisää ohjelmistosta osoitteesta: https://luostosoi.fi/festivaali-2021/