Kuvamatka - Taiteen kuvista omiin kuviin 16.11.13 -16.2.2014

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyhistoria / Kuvamatka - Taiteen kuvista omiin kuviin 16.11.13 -16.2.2014
KuvamatkaJuliste_uutinen.jpg

Muurolan 8.luokan valinnaisen kuvataideryhmän ja Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden kuvallisia tulkintoja Korundin 7. Aalto - näyttelyn teoksista.

Kuvamatka -näyttely on Korundissa,Taidemuseon työpajatilan aulassa.
 
Kuvamatka - Taiteen kuvista omiin kuviin

Kuvamatka -näyttely tuo Korundiin 7. Aalto -näyttelyn yhteyteen kurkistuksia tulkintoihin näyttelyn teoksista. Muurolan valinnaisen kuvataiteen ryhmän 8.luokkalaiset ovat valinneet näyttelystä kuusi kiinnostavaa teosta tarkastelun kohteeksi. Kuvataiteen tunnilla teosten tulkintoja ja herättämiä ajatuksia on puettu valokuvien, kollaasien ja romuveistosten muotoon. Tarkoituksena on ollut tutustua nykytaiteeseen ja käyttää taideteosta omien töiden lähtökohtana. Nykypäivän kuvatulvan keskellä kuvan äärelle pysähtyminen ja kuvan analysoinnin taidot ovatkin tärkeitä.
Toisena ryhmänä matkassa ovat Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan kuvataidekasvatuksen toisen vuosikurssin opiskelijat, jotka ovat tarkastelleet ja tehneet omia versioitaan samoista taideteoksista kuva-analyysin kurssin puitteissa. Yhdessä opiskelijat ja Muurolan oppilaat ovat jakaneet ajatuksiaan teoksista ja kuvanneet taideteoksien pohjalta animaatioita.
Yhteistyötä ovat organisoineet kuvataideopettaja Aino Peltola ja yliopisto-opettaja Annamari Manninen. Yläkoululaisille yhteistyö on tuonut tutuksi nykytaiteen tekniikoita, toimintatapoja ja taidemuseon kokoelmaa. Opiskelijoille, tuleville kuvataideopettajille, tulkintojen jakaminen on avannut nuorten ajatusmaailmaa ja yläkoulun arkea.
 
www sivulle.jpg


Lisätietoa:
Annamari Manninen
puh.040-4844 368
annamari.manninen@ulapland.fi