Kulttuuritalo kaupunkilaisten olohuoneeksi: Torstaina avattava Korundi Kitchen & Café tarjoaa avajaisviikon lounastajille Kulttuuripassit

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Kulttuuritalo kaupunkilaisten olohuoneeksi: Torstaina avattava Korundi Kitchen & Café tarjoaa avajaisviikon lounastajille Kulttuuripassit
7U0A9011.jpg

Rovaniemen kulttuurin kehto, taidemuseon ja kamariorkesterin koti Korundi herää uuteen hehkuun, kun torstaina 24. syyskuuta avattava Korundi Kitchen & Cafe tulee täydentämään talon tarjontaa. Kulttuuritalosta halutaan luoda uuden konseptin myötä kaikkien kaupunkilaisten matalan kynnyksen kohtaamispaikka ja olohuone.

- Koko Korundin olemassaolon ajan on saman katon alle toivottu helposti lähestyttävää kahvila-ravintolaa, jonne on helppo pistäytyä tai josta nauttia näyttelyiden ja konserttivierailujen lomassa. Toivomme sydämestämme, että nyt avattava rento Korundi Kitchen & Café on vastaus näihin toiveisiin, kertoo Hannele Koskiniemi Arktikum-palvelu Oy:stä.

Suomessa ja maailmalla on meneillään museobuumi, joka on näkynyt myös Korundissa kävijämäärien kasvuna. Uudistusten myötä talon odotetaan entisestään vilkastuvan, sillä laadukas, päivittäin auki oleva kahvila ja ravintola on olennainen osa museokäyntejä joka puolella maailmaa.

- Rovaniemen vanhaa rakennuskantaa ja modernia arkkitehtuuria yhdistävä rakennus itsessään on jo elämys. Kynnystä astua sisään laskee, kun Korundin lounasravintola, rento kahvila sekä pohjoisen designia arvostavien suosioon noussut Korundi Shop tuovat oman lisänsä talon jo olemassa olevaan tarjontaan, Koskiniemi uskoo.

Keittiöfilosofia nuoren naiskolmikon käsialaa

Päätös Korundin kahvila-ravintolan avaamisesta tehtiin jo ennen koronaa, joten ravintolan tiimi ehti matkustaa Helsinkiin inspiroitumaan pääkaupungin kulttuuritalojen tunnelmasta sekä ideoimaan Korundiin tulevan kahvila-ravintolan konseptia.

- Rentous on kaiken punainen lanka. Keittiössä suosimme kotimaisia, laadukkaita raaka-aineita sekä lämpimiä, eri puolilta maailmaa tulevia mausteita, kertoo keittiöpäällikkö Eveliina Hiltunen joka vastaa uuden lounaskonseptin suunnittelusta ja on tuttu myös Arktikumin ravintolasta.

Hiltusen lisäksi energiseen naistiimiin kuuluvat luksusmatkailijoiden ruokaelämyksiä viime vuosina toteuttanut keittiövastaava Sanni Tuisku ja ravintolapäällikkö Anu Ahokangas, jonka moni muistaa Rovaniemen teatterin ravintolasta sekä aiemmilta vuosilta myös Korundin väliajoilta.

- Haluamme tarjota päivittäin raikkaan, runsaan ja vaihtelevan lounasbuffetin. Erikoisuutenamme salaattipöydässä on muun muassa valikoima pikkelöityjä kasviksia ja erilaisia tahnoja. Kattauksesta löytyy niin hummusta, babagannoushia kuin tapenadejakin, jotka ovat toki itse tehtyjä. Lämmin ruoka lisukkeineen täydentää tätä makujen mosaiikkia, kertoo Hiltunen.

Naiset puhkuvat intoa, koska ovat päässeet luomaan koko konseptin alusta alkaen itse. - Kun on itse päässyt vaikuttamaan kaikkeen, paikka tuntuu ihan omalta ja on aidosti sydämellään mukana, iloitsee Sanni Tuisku.

Falafel Friday tulee kaupunkiin!

Kahvilan, joka vastaa myös konserttien ja tapahtumien väliaikatarjoiluista, valikoimiin tulee paljon uutta: chia-puddingeja, smoothieita, tuorepuuroja sekä tahnoilla ja iduilla piristettyjä leipiä. Kahvila toimii myös taidekahvilana, jossa on aina esillä taidetta museon omasta Jenny ja Antti Wihurin kokoelmasta sekä kuukausittain vaihtuva Lapin taiteilijaseuran näyttely.

Todellinen Korundi Kitchen & Cafén erikoisuus on kerran kuussa järjestettävä Falafel Friday, jonka buffetiin valmistettavat sadat falafelit keittiötiimi pyörittelee ja tekee alusta loppuun käsityönä. Falafeleja on tarjolla lounaalla joka kuun ensimmäinen perjantai.

- Olemme tehneet sellaisen paikan, jossa itsekin viihtyisimme - aina sisustusta myöten. Juuri oikeanlaisen tunnelman pehmeine sohvineen ja huonekasveineen on onnistunut luomaan rovaniemeläinen sisustussuunnittelija Tuula Ylinenpää, naiset kiittelevät.

Avajaisviikolle tiimi on keksinyt kultturellin idean: kaikille lounastajille lahjoitetaan Kulttuuripassi, jolla pääsee tutustumaan Korundin taidenäyttelyjen lisäksi Arktikumiin ja Pilkkeeseen. Lounaan yhteydessä 23.9.-2.10.2020 jaettava passi on voimassa marraskuun loppuun saakka ja sillä voi vierailla jokaisessa kohteessa kerran.

Korundi Kitchen & Café
Ma-pe lounas klo 11-14
Kahvila ti-pe 11-17, La klo 11-16
Su suljettu

korundikitchencafe.fi