Kotimaan matkailijat löysivät Korundiin

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Kotimaan matkailijat löysivät Korundiin
Sinisiä_ajatuksia_PRESS_WEB_01.jpg

Poikkeuksellinen vuosi näkyi Rovaniemen taidemuseon toiminnassa monella tapaa. Korundi oli koronavirustilanteen vuoksi suljettuna maaliskuulta kesäkuun alkuun ja taidemuseo alkoi tuottaa laajasti materiaalia verkkoon. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta kävijämäärät olivat kuitenkin hyvät.

Rovaniemen taidemuseon merkittävä ja tärkeä kävijäryhmä ovat päiväkoti-, koululais-, opiskelija- ja muut erityisryhmät. Poikkeusvuonna näiden ilmaisryhmien käynnit jäivät vähäisiksi ja se näkyi kävijämäärissä. Taidemuseo suuntasikin toteuttamaan digitaalisia sisältöjä työpajoista ja opastuksista verkkoon. Taidemuseon verkkomateriaalit ovat olleet ahkerassa käytössä ja niitä tuotetaan koko ajan lisää, muun muassa livestriimauksia tehdään viikoittain eri ikäisille ryhmille.

-Tämä palvelu tulee jäämään taidemuseon repertuaariin, koska se on koettu mielekkääksi ja helposti lähestyttäväksi. Livestriimauksien kautta tavoitetaan yleisöä, joilla tulo taidemuseoon on joko etäisyyksien tai muiden esteiden vuoksi haastavaa, kertoo Rovaniemen taidemuseon johtaja Riitta Kuusikko.

Heinäkuu taidemuseossa oli kävijämääriltään kaikkien aikojen vilkkain. Etenkin kotimaanmatkailijat ja Museokortin käyttö on lisääntynyt Korundissa.

- Kesä osoitti sen, että kulttuuri on tärkeää ja se koetaan voimavaraksi näinä poikkeusaikoina. Museot koetaan merkityksellisiksi paikoiksi, joissa on turvallista vierailla. Siellä turvavälien pitäminen on helppoa, sanoo Riitta Kuusikko.

Syyskuussa avattu ja heti suosioon noussut Korundi Kitchen & Café tuo uudenlaisia kävijöitä taidemuseoon. Tänä vuonna aloitetaan kansainvälisesti suositut lyhyet lounasopastukset, jossa oppaan johdolla keskitytään yhteen taideteokseen. Lounasopastus tarjoillaan keskiviikkoisin klo 12.00 ja se sisältyy lounaan hintaan.

Rovaniemen taidemuseon näyttelyissä vieraili vuonna 2020 yhteensä 15 257 kävijää, joista Museokortilla 2916. Museokortilla kävijöitä oli enemmän verrattuna edeltävään vuoteen, jolloin kävijöitä oli yhteensä 21 251, joista Museokortilla 2763.

Kuva: Arto Liiti

Lisätiedot:

Rovaniemen taidemuseoon liittyen:
Riitta Kuusikko
Rovaniemen taidemuseon johtaja
riitta.kuusikko@rovaniemi.fi / +358 40 583 6664

Kävijöihin ja Korundi Kitchen & Café liittyen:
Hannele Koskiniemi
Toimitusjohtaja, Arktikum-palvelu Oy
hannele.koskiniemi@arktikum.fi / +358 40 721 3926