Korundissa lähdetään syksyyn hyvän kävijäkesän saattelemana

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset / Korundissa lähdetään syksyyn hyvän kävijäkesän saattelemana
Iloisia_asioita_01_pressi.jpg

Rovaniemen taidemuseossa heinäkuu oli kävijämääriltään kaikkien aikojen vilkkain. Edellisen kesän vastaavaan ajankohtaan nähden museossa vierailtiin lähes kaksi kertaa enemmän. Samoin Museokorttia käytettiin ahkerasti.

- Kulttuuria ja kulttuurikokemuksia on näköjään kaivattu. Olemme iloisia, että ihmiset ovat palanneet museoihin ja meidät koetaan turvalliseksi käyntikohteeksi. Tutkimuksissahan on toistuvasti todettu kulttuurin kantavan kriisien yli ja lisäävän hyvinvointia. Toivomme, että edelleen syksyn mittaan ihmiset vierailevat meillä voimaantumassa taiteesta, sanoo Rovaniemen taidemuseon vs. johtaja, intendentti Riitta Kuusikko.

Museossa on esillä kolme kattavaa kokonaisuutta Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokoelman ehkä vaikuttavin teos Markus Copperin Kursk jatkaa esillä syyskuun loppuun saakka ja teemallisesti rauhoittava Sinisiä ajatuksia esittelee lukuisia ennennäkemättömiä teoksia ja kokoelman vanhempaa kerrostumaa. Iloisia asioita pyrkii niin ikään herättämään positiivisia ajatuksia. Kaiken kaikkiaan esillä on teoksia 115 Suomen eturivin taiteilijalta.

Kulttuurikäynnistä kokonaisvaltaisen tekee myöhemmin syksyllä avautuva Korundi Kitchen & Café, joka ruokkii mielen lisäksi myös kehoa. Uuden ilmeen saava ravintola tarjoaa raikasta lounasta ja toimii tunnelmallisena taidekahvilana sekä kohtaamispaikkana.

Korundi jatkaa kesän aukioloajoilla vuoden loppuun saakka. Talo on avoinna ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 11-16. TaideTorstait joka torstai klo 16-18, jolloin näyttelyihin on ilmainen sisäänpääsy.

Heinäkuun kävijät vuosittain:
2020: 1839 kävijää, joista Museokortilla 576.
2019: 1075 kävijää, joista Museokortilla 244.
2018: 1183 kävijää, joista Museokortilla 201.

Lisätiedot:

Näyttelyihin liittyen:
Riitta Kuusikko
Vs. johtaja, Intendentti, Rovaniemen taidemuseo
riitta.kuusikko@rovaniemi.fi
+358 40 583 6664

Kävijöihin ja Korundi Kitchen & Café liittyen:
Hannele Koskiniemi
Toimitusjohtaja, Arktikum-palvelu Oy
hannele.koskiniemi@arktikum.fi
+358 40 721 3926