KRISTIINA WIHERHEIMO 6.12.2012–10.2.2013

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyhistoria / KRISTIINA WIHERHEIMO 6.12.2012–10.2.2013
Wiherheimo.jpg

Rovaniemeläislähtöinen Wiherheimo on pitkän uransa aikana toiminut monipuolisesti sekä kuvataiteen että muotoilun kentällä. Laajat väripinnat, valot ja varjot ovat keskiössä hänen teoksissaan. Wiherheimon teokset eivät suoraan kuvaa luontoa, mutta joissakin teoksissa voi aistia pohjoisen maiseman avaruuden.

Wiherheimo on samaan aikaan käsityöläinen, tutkija sekä taiteilija. Hän kokeilee ja yhdistelee ennakkoluulottomasti materiaaleja, värejä, työtapoja ja menetelmiä. Hän siirtyy tekniikasta toiseen; huovutuksesta värjäämiseen, pinnoittamisesta piirtämiseen, raapustamiseen, rakentamiseen ja kaikkiin omiin menetelmiinsä.

Laajat väripinnat, valot ja varjot ovat keskiössä hänen teoksissaan. Wiherheimon teokset eivät suoraan kuvaa luontoa, mutta joissakin teoksissa voi aistia pohjoisen maiseman avaruuden. Harkitut installaatiot, pienet ja suuret teokset, heijastelevat kotiseudun kirkasta värimaailmaa ja luonnon muotokieltä, jotka näkyvät museon uusiin tiloihin Korundiin suunnitellussa näyttelykokonaisuudessa. Näyttely Korundissa on matka ajassa ja tilassa. Se on matka lapsuuden ja nuoruuden maisemiin, Kemijoen varteen.

Saturnuksen renkaat ‐näyttelyä ovat tukeneet Greta ja William Lehtisen säätiö, Ornamo‐säätiö, Suomen kulttuurirahasto, Pirkanmaan Kotityö Oy ja SAAS Instruments. Näyttelyarkkitehtuurista vastaa Yrjö Wiherheimo.

Näyttelyn avajaisten yhteydessä julkaistiin suomen‐ ja englanninkielinen, lähes 100‐sivuinen runsaasti kuvitettu katalogi. Katalogin graafinen suunnittelu on Hannele Grönlundin käsialaa, artikkelit siihen ovat kirjoittaneet Inka Kivalo ja Martin Relander. Katalogi esittelee Kristiina Wiherheimon tuotantoa vuosien varrelta, sisältäen myös osan uusista, Rovaniemen näyttelyä varten valmistuneista taideteoksista.