Arctic Glamour by Jukka Rintala Rovaniemen taidemuseossa marraskuussa 2019

Olet tässä: Etusivu / Info / Korundiuutiset / Arctic Glamour by Jukka Rintala Rovaniemen taidemuseossa marraskuussa 2019
Piirroskuva ruskeakultapuku_nettiin.jpg

Koko Suomen rakastama muotitaiteilija Jukka Rintala tuo näyttelynsä Rovaniemelle marraskuussa 2019. Monipuolinen suunnittelija on määrittänyt suomalaista muotia jo yli neljä vuosikymmentä ja hänen kättensä jälki on tullut tutuksi niin itsenäisyyspäivän vastaanotoilta kuin gaalajuhlista, messuilta ja erilaisista kulttuuritapahtumistakin. Rovaniemen taidemuseossa 28.11. avattava näyttely on Rintalan mukaan talvinen kruunu, joka päättää vauhdikkaan ja lukuisten tapahtumien värittämän vuoden.

Jukka Rintala vangitsee maalauksissaan hetken


Rintalalla on kyky vangita siveltimellään olennainen, on kysymys sitten maalauksesta tai pukuluonnoksesta asiakkaalle. Näyttelyssä nousee esiin Jukka Rintalan koko taiteilijakuva – vahva viiva ja siveltimen veto, toisaalla kepeä ja herkkä käden jälki toistuvat näyttävissä puvuissa, muotipiirroksissa, akvarellimaalauksissa sekä painokuoseissa. Oma sijansa on myös pohjoisilla teemoilla – lumen ja jään tuntu korostuu valkoisessa pitsissä ja uusi revontulimainen kuosi Golden Lights on syntynyt pohjoisen innoittamana.

Rintalassa yhdistyy poikkeuksellisella tavalla teollinen suunnittelija ja vapaa taiteilija. Grafiikan ja maalausten lisäksi vaatesuunnittelija ja yrittäjä on suunnitellut sisustustuotteita ja koruja. Omien sanojensa mukaan hänen elämäntyönsä on taiteellinen kokonaisuus, jota yhdistää muoti. Näyttelyt ja näytökset ovat syntyneet kiinteässä yhteistyössä visualisti Matti Vaskelaisen kanssa jo vuodesta 1984 lähtien.

Arctic Glamour by Jukka Rintala avataan torstaina 28.11. Näyttelyn suojelijana toimii yrittäjäneuvos Kirsti Paakkanen. Yhteistyössä näyttelyä toteuttamassa ovat Lapin yliopisto, Rovaniemi Arctic Design Capital sekä Visit Rovaniemi. 

****
Muotitaiteilija Jukka Rintala tunnetaan Suomessa ja ulkomailla hienostuneista uniikki-iltapuvuistaan. Hänen pukunsa ovat usein veistoksellisia, runsaita ja dramaattisia tai toisinaan yksinkertaisia ja pelkistettyjä. Rintalan nimeä kantava teollinen vaatemallisto lanseerattiin vuonna 2008 ja hänen kaikki tuotteensa valmistetaan Suomessa. Rintalalla on ollut lukuisia näyttelyitä ja muotinäytöksiä kotimaassa ja ulkomailla. Arctic Glamour by Jukka Rintala avataan torstaina 28.11. ja se on esillä Rovaniemen taidemuseossa 29.11.2019–23.2.2020.