7. AALTO - kuvataiteen Wihuri 11.10.13-16.2.2014

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyhistoria / 7. AALTO - kuvataiteen Wihuri 11.10.13-16.2.2014
JAW_2860_00.jpg

7. aalto - kuvataiteen Wihuri -näyttelyyn on koottu rahaston taidehankintoja viimeisen kymmenen vuoden ajalta. Seitsemäs aalto vyöryttää eteemme toinen toisensa jälkeen vaikuttavampia ja koskettavampia 2000-luvun teoksia.

7. aalto - kuvataiteen Wihuri -näyttelyn on koonnut taidemaalari Jukka Mäkelä, joka on myös rahaston taideostolautakunnan jäsen. Mäkelän mukaan "teoksen täytyy tuntua", jotta se voidaan hankkia kokoelmaan. Pitkään Ateneumin taidemuseossa työskennellyt ja rahaston taideostolautakunnan jäsenenä 40 vuoden ajan toiminut Leena Peltola (1921–2008) on puolestaan sanonut, että kokoelmaan on hankittu teoksia, jotka saavat sydämen väräjämään. Peltola toivoi, että hänen seuraajansa dosentti Liisa Lindgren turvautuisi valinnoissan ensin vaistoon ja sitten järkeen.

Seitsemäs aalto -näyttelyn myötä Jenny ja Antti Wihurin rahasto juhlii 70 toimintavuottaan. Wihurin rahasto tukee kuvataiteita ensisijaisesti taideostoin ja se kartuttaa aktiivisesti kokoelmaansa. Kokoelma on hyvin korkealaatuinen ja merkittävin osa siitä koostuu kotimaisesta nykytaiteesta 1980-luvulta tähän päivään. Wihurin rahaston taideostajat ovat onnistuneet hankkimaan parhaat työt monesta näyttelystä. Sen seurauksena näyttelyssä nähdään nyt upea ja osuva kuva suomalaisen nykytaiteen 2000-luvusta. Rahaston kokoelma sisältää noin 3000 teosta ja ne on lahjoitettu Rovaniemen taidemuseoon.

Näyttely on kiertänyt Suomea, ensin Helsingissä Taidehallissa, sitten Raumalla Lönnströmin taidemuseossa ja Lappeenrannassa Etelä-Karjalan taidemuseossa.