Värinää! Teemu Saukkonen ja Merja Haapala 14 11 08 - 01 02 09

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

VÄRINÄÄ!

Rovaniemen taidemuseossa 14.11.08 – 01.02.09
Merja Haapala – Teemu Saukkonen
veistoksia – maalauksia

Teemu Saukkonen: Monityylisyyttä

Teemu Saukkosen viime vuosien teokset ovat paljolti käsitelleet maalauksen keinoja. Monet materiaaliset menetelmät itse aiheidensa lisäksi ovat hänen teostensa merkkijärjestelmää.

Esittävien ja ei-esittävien, korkea- ja kansankulttuuristen elementtien sulattaminen samaan kuvaan luovat yhdessä merkityksiä. Maalaustaiteen kieli puhuu moniäänisesti. Näemme täsmällisiä tyylirikkomuksia ja samalla opimme jotakin uutta taideteoksesta.

Teemu Saukkonen, Punainen lanka.

Merja Haapala:

Merja Haapala on viimeisen kahden vuoden aikana kehittänyt keramiikkataiteeseen uudenlaista  veistosnäkemystä. Hän yhdistää savimateriaaliinsa osia, jotka koostuvat akryyleillä maalatuista polyuretaanimuodoista. Hänen teoksensa ovat abstrahoituja antiikin innoittamia näkemyksiä muun muassa klassisista rintakuvista.

Näyttelyyn tulee myös ”perinteisempiä” veistoksia, aiheenaan populaarikulttuurin eri naispersoonat. Lisäksi nähdään lasitteilla maalattuja muotokuvia seinävatien muodossa.

Merja Haapala on kutsuttuna Arabian vierailevana taiteilijana 2007-2008. Vierailun päätteeksi hän esittelee Arabialla valmistuneita veistoksiaan Arabian museon galleriassa Helsingissä 5.9. – 2.11.2008. Hän osallistuu myös Ranskan Vallauriksessa kansainväliseen keramiikkanäyttelyyn.

Merja Haapala, Musta madonna.

Lisätietoa näyttelyistä
Riitta Kuusikko, Rovaniemen taidemuseo, 040-5836664 tai 016-3222820, riitta.kuusikko(at)rovaniemi.fi