Valtakunnallinen Tilkkutyönäyttely 5 7 -31 8 2008

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry
Valtakunnallinen tilkkutyönäyttely 2008

Rovaniemen taidemuseo  5.7. – 31.8.2008

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ry on suomalainen koko maan kattava tilkkutyöharrastajien yhdistys, jäseniä on tällä hetkellä hieman yli 1800.

Tilkkuyhdistys järjestää joka toinen vuosi valtakunnallisen tilkkutyönäyttelyn, johon kukin jäsen voi osallistua yhdellä tilkkutyöllään. Näyttelypaikkakunta vaihtuu siten, että  Rovaniemellä järjestetään nyt v. 2008 näyttely.  Edellinen näyttely v. 2006 pidettiin Pietarsaaressa  ja seuraava vuonna 2010 Mikkelissä.Yhdistys toimii killoissa, joita on ympäri maan yli 80, pohjoisin kilta on  Sodankylässä ja eteläisin Turun seudulla.

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ryn tavoite on lisätä tilkkutöiden tuntemusta ja  harrastusta sekä edistää tilkkutyötekniikalla tehtävien taidetekstiilien ja käyttötekstiilien  tekemistä käsityönharrastajien keskuudessa.

Tilkkuyhdistys Finn Quilt ryn toiminta on paitsi valtakunnallista myös kansainvälistä. Yhdistys on jäsen pohjoismaisessa tilkkuyhteisössä NQT, Nordisk Quilte Träff,  sekä eurooppalaisessa yhteisössä EQA, European  Quilt Assciation.

Pohjoismaisessa yhteistyössä järjestetään joka kolmas vuosi  yhteinen tilkkutapahtuma, vaihdellen eri maassa. Eurooppalaista yhteistyötä ovat pääasiassa erilaiset tilkkutyökilpailut ja näyttelyt ympäri mannerta.