Seppo Öfverström

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

SEPPO ÖFVERSTRÖM

Teoksia 1988-2008

Näyttely Rovaniemen taidemuseossa 9.5. – 29.6.2008

Seppo Öfverström näyttelyssä Rovaniemen taidemuseossa on esillä teoksia kahdenkymmenen vuoden ajalta. Hän on toiminut taiteilijana vuodasta 1977 ja osallistunut lukuisiin yksityis- ja yhteisnäyttelyihin kotimaan lisäksi ulkomailla, kuten Kiinassa, Ruotsissa, Unkarissa, Italiassa ja Saksassa.

Överströmin teoksia on monissa taidekokoelmissa, kuten mm. Jenny ja Antti Wihurin rahaston ja Rovaniemen kaupungin kokoelmassa, joista myös osa näyttelyn teoksista. Öfverström palkittiin Rovaniemen kulttuuriteko palkinnolla vuonna 2006 hänen aktiivisesta toiminnastaan Lapin kuvataiteen näyttelyiden järjestämisestä ulkomailla.

Taiteilija itse kertoo taiteensa lähtökohdista seuraavaa:           

En yritä antaa vastauksia. Haluan herättää kysymyksiä.

Tarkkailen ympäröivää maailmaa ja omaa suhdettani siihen. Minua kiehtoo ihmisten kekseliäisyys, luovuus ja muotokieli aikana, jolloin kaikki on jouduttu tekemään itse. On kiinnostavaa tarkastella näitä esineistä nykyaikaa vasten, kulutusyhteiskunnan ja teknistyvän maailman viitekehyksessä.

Jään pohtimaan ihmisen erilaisia suojauksia – suljettuja ovia, ruostuneita lukkoja, rapautuneita muureja, ajan patinoimaa kulttuurikerrostumaa. Teoksillani haluan kuvata tätä päivää, ihmisen matkaa, erilaisia taakkoja, pelkoja ja yksinäisyyttä, odotusta.

Ehkä yritän selittää, että huominen on pian eilinen.

 

Tervetuloa!

Lisätietoa:

Riitta Kuusikko, amanuenssi
016-3222820 tai 040-5836664
riitta.kuusikko@rovaniemi.fi