Reijo Raekallio 12.11.2010–6.1.2011

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

 

 

 

 

 

Tähän asti - Maalauksia elävästä elämästä

Reijo Raekallion retrospektiivinen näyttely

Rovaniemen taidemuseossa 12.11.2010–6.1.2011

 

 


Rovaniemen taidemuseolla on ilo järjestää Reijo Raekallion 60-vuotisjuhlanäyttely loppuvuodesta 2010. Näyttely esittelee Raekallion taidetta varhaisista opiskeluajan maalauksista tähän päivään. Reijo Raekallio on liikkeen ja ohikiitävän hetken tallentamisen mestari. Hän kuvaa oivaltavasti sekä ihmisen elämää iloineen ja suruineen että Lapin luontoa, eläimiä ja maisemia. Maalausten värit ovat voimakkaita ja naiset aistillisia ja reheviä.

Taiteilija Reijo Raekallio asuu ja työskentelee Kittilän Pöntsössä, noin 18 km:n päässä Levin hiihtokeskuksesta Muonion suuntaan. Lähiseudun eläimet – ketut, sudet ja porot – sekä maisemat ovat olleet Raekallion aiheita taiteilijauran alusta asti. Hän kuvaa poronsa epäromanttisesti, sellaisina kuin ne ovat huonossa karvassa ja sääskien kiusaamina. Eläin- ja luontokuvien ohelle aiheiksi ovat tulleet lappilainen huvielämä.  Mukana on ympäristöään tarkkailevan taiteilijan hyväntahtoinen ja hyväksyvä mutta satiirinen ja humoristinen näkemys.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan upea taidekirja Maalauksia elävästä elämästä - Paintings of Life. Sen ovat toimittaneet professori Tuija Hautala-Hirvioja ja lehtori Sisko Ylimartimo Lapin yliopistosta sekä amanuenssi Riitta Kuusikko Rovaniemen taidemuseosta. Kirjan kirjoittajina ovat toimittajien lisäksi olleet Lapin yliopiston opiskelijat Marketta Alatalo, Marianne Ruotsalainen, Merja Järvelin, Sirkka Törmänen, Susanna Ruotsalainen, Anita Lallo, Niina Kiiveri ja Raisa Kinnunen. Kirjan teksteistä on myös englanninkieliset tiivistelmät. Käännökset on tehnyt FM Liisa Reinikainen. Kirjan on taittanut TaM Paula Kassinen.

Raekallion taidetta useista näkökulmista valottavan kirjan ovat yhteistyössä toteuttaneet Rovaniemen taidemuseo, Lapin yliopiston taiteiden tiedekunta ja Lapin yliopistokustannus. Kirjaa on myynnissä Rovaniemen taidemuseossa, Raekallion galleriassa Pöntsössä, Lapin yliopiston pääkirjastossa tiede- ja taidekirjakauppa Tilassa sekä Suomalaisessa kirjakaupassa.

 

Tervetuloa!