Marko Suomi 8 9 - 2 10 2005

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

MARKO SUOMI
ROVANIEMEN TAIDEMUSEOSSA
8.9. – 2.10.2005

 

Marko Suomi on syntynyt Enontekiöllä vuonna 1970. Kiinnostus luontoon heräsi jo varhain, lukion jälkeen Marko suoritti kaksivuotisen puutarhakoulun Rovaniemellä. Lapin taidekoulun hän kävi Torniossa vuosina 1991-1993 ja valmistui taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta vuonna 1998. Kuvataideakatemiasta hän valmistui vuonna 2001 taidegrafiikan osastolta. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Lahdessa.

Rovaniemen taidemuseon näyttelyssä on esillä perhosia, kovakuoriaisia, sudenkorentoja, hämähäkkejä ja muita pikkuhyönteisiä esittäviä grafiikanvedoksia. Vedokset Marko Suomi laittaa esille kuin perhoskokoelmaksi tai hyönteisten terraarioksi. Monissa teoksissa hyönteiset on kuvattu ikään kuin ne olisi kiinnitetty neuloihin lävistettynä alustaan, kuten keräilijät tekevät. Ne ovat toisenlaisia luontokuvia, ikään kuin luonnontieteilijän hyönteiskokoelma. Teokset ovat kooltaan hyvin pieniä, ne vaativat astumaan askelen lähemmäksi. Näyttelyä näyttää varjostavan huoli luonnosta.

Marko Suomi on osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt yksityisnäyttelyitä. Edellisen kerran Suomen teoksia oli esillä Rovaniemen taidemuseossa  Barentsin alueen nuorten taiteilijoiden näyttelyssä New Potatoes 2001.

Marko Suomen teoksia on mm. Rovaniemen taidemuseon kokoelmissa, Kalevan kokoelmissa, Haaparannan kunnan kokoelmissa ja Kemin kaupungin kokoelmissa sekä Helsingin kaupungin taidemuseon kokoelmissa.

Lisätietoja:
Kaija Kähkönen
p.016-322 2820
 


Yksityiskohta teoksesta Morsiusyökköset, 2002                                           

 

Liitetiedostot ja formaatit