Linnunlaulupuu ja muita teoksia 17 08-23 09 2007

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

Linnunlaulupuu ja muita teoksia
Samuli Kontio
Feat. Uula Kontio, Jonne Pitkänen ja Kyösti Ylikulju

Rovaniemen taidemuseossa
17.08. – 23.09.2007

 

Linnunlaulupuu on yhteisö, joka toteuttaa taiteellisia visioitaan medioita vaihdellen. Kuluneen vuoden aikana on järjestetty linnunlaulupubi-nimisiä tapahtumia ympäri suomen. Aiemmin Linnunlaulupuu on esittäytynyt muun muassa nykyrunouden ja underground-musiikin saralla.

Rovaniemen taidemuseon näyttely on tavallaan samaa jatkumoa eri mediaa hyväksi käyttäen. Samuli Kontio on kutsunut mukaan näyttelyyn pitkäaikaisia linnunlaulupuulaisia, Uula Kontion ja Kyösti Ylikuljun. Uula Kontio edustaa näyttelyn dokumentaarista puolta valokuvillaan. Kyösti Ylikulju on pitkän linjan äänitaiteilija. Häneltä tulee näyttelyyn useamman tunnin mittainen ääniteos. Mukana näyttelyssä on myös helsinkiläinen veistäjä, koruseppä ja taideaktiivi, Jonne Pitkänen.  Kontio kutsui mukaan Jonne Pitkäsen, koska uskoo hänellä olevan tuoreita visioita lappilaisten kummasteltavaksi. Pitkänen on aiemmin tahollaan osallistunut Linnunlaulupuun toimintaan videotaiteellaan.

Samuli Kontio esittelee uudempaa tuotantoa näyttelyssä, sekä sellaisia vanhempia teoksia vuosien
takaa, jotka ansaitsevat Kontion mielestä uusintavilkaisun. Kontiota innoittavat luonto, orgaaniset muodot, perinteinen maalaustaide, jonka sääntöjä hienovaraisesti hän rikkoo, sitä eteenpäin toivottavasti vieden. Kissaeläimet ja lehmät ovat olleet Samuli Kontion symbolinen elementti varhaisvuosista lähtien. Työskennellessään Samuli Kontion käyttää mm. printtejä, spray-kannuja, sekä perinteisiä maalausvälineitä.

Lisätietoja:
Kaija Kähkönen
016-322 2813