Lapin taiteilijaseura NYT 12.12.09 - 28.02.10

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

NYT - Lapin taiteilijaseuran 20-vuotisjuhlanäyttely

Rovaniemen taidemuseossa 12.12.2009–28.2.2010

 

Lapin taiteilijaseura juhlistaa 20-vuotista toimintaansa juhlanäyttelyillä nyt Rovaniemen taidemuseossa ja syksyllä 2010 Helsingissä Kaapelitehtaan Puristamossa. Lapin taiteilijaseura on myös mukana Arctic Heat - pohjoisen taiteen näyttelyssä Berliinissä. Arctic Heat -Berliinissä järjestetään yhdessä Oulun taiteilijaseuran, Proton sekä Lapin ja Oulun läänin taidetoimikuntien kanssa.  Rovaniemen taidemuseon näyttelyn kuraattoreiksi kutsuttiin intendentti Svein Ingvoll Pedersen ja kuraattori Monica Grini Tromssan taideyhdistyksestä (Tromso Kunstforening).

 

Lapin taiteilijaseura perustettiin 1990 ja se on toiminut aktiivisesti tehtävänään edistää lappilaista kuvataidetta, valvoa taiteilijoiden ammatillisia ja sosiaalisia etuja, edistää lappilaisten kuvataiteilijoiden työllistymistä sekä parantaa taiteen arvostusta ja asemaa Lapin läänissä. Taiteilijaseura pyrkii tuomaan Lapin taidetta tunnetuksi kotimaan lisäksi myös ulkomailla. Taiteilijaseura on näkyvästi esillä Rovaniemen ja Lapin taide-elämässä. Galleria Napa Rovaniemellä ja Galleria Kellokas Metsähallituksen luontokeskuksessa Ylläksellä ovat merkittäviä Lapin taiteen esittelykanavia. Lisäksi taiteilijaseura pitää galleria Napan yhteydessä taidelainaamoa, jonka suosio on kasvanut vuosi vuodelta.

 

Lapin taiteilijaseurassa on jäseniä tällä hetkellä 81. Taiteilijaseuran juhlanäyttelyyn tarjosi teoksiaan 48 taiteilijaa, joista valikoitui näyttelyyn 25. Näyttelyn taiteilijat ovat: Raija Aula, John Court, Tom Engblom, Henri Hagman, Miia Hamari, Jaakko Heikkilä, Maria Huhmarniemi, Teija ja Pekka Isorättya, Helena Junttila, Hanna Kanto, Liisa Karintaus, Maria Kausalainen, Kaija Kiuru, Ilona Kivijärvi, Ninni Korkalo, Tuomas Korkalo, Kalle Lampela, Leila Lipiäinen, Tuuli Mukka, Marketta Nilsen, Outi Pieski, Juhani Tuominen, Teuvo Tuomivaara, Tuula Turkki.

  

                      Lisätietoa:

                      Tuomas Korkalo, taiteilijaseuran puheenjohtaja, p. 0445358744

                      Riitta Kuusikko, taidemuseon amanuenssi, p, 0163222820 tai 0405836664