Kohtaamisia rajalla 19 1 - 25 2 2007

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

Kohtaamisia rajalla - Risto Immosen veistoksia

Näyttely Rovaniemen taidemuseossa 19.1.-25.2.2006

Rovaniemen taidemuseo esittelee vuoden 2007 ensimmäisellä näyttelyllään lappilaisen kuvataiteilijan ja taidesepän Risto Immosen teoksia. Hänen taiteessaan yhdistyy mielenkiintoisella tavalla perinteinen sepäntaito ja persoonallinen, pelkistynyt muotokieli. Kohtaamisia rajalla –näyttelyssä on esillä Immosen uusinta tuotantoa.

Rauta taipuu Risto Immosen käsissä monenlaiseen muotoon. Immosen teoksissa raskas ja jäykkä materiaali ja teosten kevyt muotokieli synnyttävät mielenkiintoisen jännitteen. Teoksissaan Immonen haluaa käsitellä inhimillisen maailman ilmiöitä ja arkisen elämänpiirin asioita. Taiteilija haluaa kertoa tarinoita, jotka pysäyttävät katsojan ajattelemaan ja löytämään oman tarinansa teoksesta.

Kohtaamisia rajalla –näyttelyssä Immonen johdattaa yleisön kohtaamaan omat rajansa. Näyttelytilan halki kulkee raja, joka jakaa tilan kahteen osaan. Kävijän on ylitettävä se useaan otteeseen ja kohdattava teokset rajan molemmin puolin. Mahdollisuus rajankäyntiin tarjoaa katsojille erilaisia näkökulmavaihtoehtoja, joiden avulla he voivat tarkastella paikallistumistaan suhteessa tilassa risteileviin fyysisiin, sosiaalisiin ja psyykkisiin rajoihin.

Kuvanveistäjä Risto Immonen on osallistunut aktiivisesti näyttelyihin sekä kotimaassa että ulkomailla vuodesta 1986 lähtien. Hän on vienyt suomalaista taidetaontaa kansainväliseen tietoisuuteen lukuisissa kansainvälisissä tapahtumissa ja näyttelyissä. Hänen teoksia on useissa julkisissa kokoelmissa Suomessa sekä ulkomailla, muun muassa Ranskassa, Ruotsissa, Latviassa, Unkarissa ja Itävallassa.

Näyttelyn yhteydessä julkaistaan Risto Immosen taiteesta kertova kirja.

Lisätietoa näyttelystä:
Riitta Kuusikko, Rovaniemen taidemuseo, p. 016-322 2820, riitta.kuusikko@rovaniemi.fi
Risto Immonen, p. 040-725 9812, risto.immonen@pp3.inet.fi
www.ristoimmonen.net
www.rovaniemi.fi/taidemuseo

 

 

 

Liitetiedostot ja formaatit
Ihmettelijät (18,4 kB)
Tango (74,7 kB)