Eemil Karila 14 3 -5 4 2008

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

WHAT’S MINE IS OURS
MIKÄ ON MINUN ON MEIDÄN

EEMIL KARILA

Näyttely Rovaniemen taidemuseossa 14.3. - 4.5.2008

Rovaniemeläinen taiteilija Eemil Karila asuu ja työskentelee vuoroin kotikaupungissaan ja vuoroin Helsingissä. Hän on valmistunut kuvataiteilijaksi Eestin taideakatemiasta Tallinnasta. Lisäksi Eemil Karila on opiskellut Caracasissa Venezuelassa ja Suomen kuvataideakatemiassa Helsingissä. Eemil Karilan teoksia on ollut esillä lukuisissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä mm. Suomessa, Virossa, Norjassa, Ruotsissa, Venezuelassa ja Englannissa. 

Eemil Karilan taiteellinen tuotanto koostuu maalauksista, veistoksista, valokuvista, installaatioista ja yhteisöllisten projektien dokumentaatioista. Rovaniemen taidemuseon näyttelyssä esillä on teoksia kahdelta viime vuodelta.

Taiteilija kertoo teostensa lähtökohdista seuraavaa:
Keskeinen aihe taiteessani on yhteiskunta ja sen rakenteet ja miten ne heijastuvat meissä ja minussa taiteilijana sekä kansalaisena. Kuinka ihminen on kaupallinen objekti ja mitkä ovat ne voimat ja vallat jotka meitä käskevät, vaativat, komentavat ja viettelevät?  Valmistan teoksia usein ns. Parasiitti-metodilla, joka tarkoittaa että imitoin yhteiskunnallisia elementtejä esimerkiksi mainosmaailmaa tai siivoojan työtä, tuoden taiteeni esille kontekstissa, jossa sitä ei aina lueta ensisijaisesti taiteena. Teokseni pyrkivät olemaan kriittisiä ja analyyttisiä, mutta myös humoristia.

Teoksillani pyrin herättää katsojat näkemään ympäristöämme objektiivisemmin ja eri kulmasta verrattuna arkiseen todellisuuteen. Haluan että ihmiset näkevät syvemmälle ja tunnistavat oman asemansa ja panoksensa yhteisessä oravanpyörässä.”

Tervetuloa!