Aivan Sama 17 3 - 29 04 2006

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

 

AIVAN SAMA
–näyttely nuorille ja muille vastahakoisille
Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta 17.3.–29.4.2006

Aivan sama –näyttely pyrkii rohkaisemaan nuoria ja muita välinpitämättömiä löytöretkelle nykytaiteen maailmaan. Näyttelyssä on lupa ihmetellä ja sanoa mielipiteensä ääneen. Uskaltautuminen ovesta sisään voi olla pelottavaa mutta palkitsevaa. Osallistumalla työpajaan tai keskusteluun voi yllättäen huomata, että ”aivan sama ei olekaan aivan sama!”

Näyttely vastaa nuorten vastahakoiseen asenteeseen valittujen teosten ja asettelun kautta; ”aivan sama” ei merkitse nuorille välinpitämättömyyttä vaan heidän ”aivan sama” -asenteensa on aktiivinen. Nuoret ovat asenteeltaan avoimia tarkastelemaan asioiden ääripäitä, myös taiteen. Tämän vuoksi näyttely on rakennettu vastaparien toisiaan täydentäville teemoille kuten valo-varjo, rankka-herkkä, väritön-värillinen ja esittävä-abstrakti. Näyttely on koottu teoksista, jotka edustavat suomalaisen nykytaiteen monia ulottuvuuksia. Mukana on mm. valokuvia, veistoksia, maalauksia, grafiikkaa, piirustuksia, tekstiiliteoksia ja ääni-installaatioita. Näyttelyyn on valittu harvemmin Rovaniemellä esillä olleita teoksia.

Aivan sama –näyttely on toteutettu Rovaniemen taidemuseon ja Lapin yliopiston kuvataidekasvatuksen opiskelijoiden yhteistyönä. Tämän vuoksi näyttelyssä on panostettu erityisesti museopedagogisiin näkökohtiin.

Lapin yliopiston opiskelijat järjestävät näyttelyn aikana oppilas- ym. ryhmille erilaisia työpajoja 27.3. alkaen.  Isoon saliin on tarkoituksella jätetty lattiatilaa isoillekin ryhmille työskennellä. Pieni sali on tunnelmaltaan intensiivisempi, täydempi ja sopiva paikka yksilöelämyksille.

Lisätiedot ja työpajavaraukset: museolehtori Kaija Kähkönen, puhelin (016) 322 2813, kaija.kahkonen@rovaniemi.fi tai taidemuseon yleisöpalvelu (016) 322 2822