Aikani on määrämätön 9 6 - 12 8 2007

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo

Aikani on määräämätön

Kiba Lumbergin näyttely Rovaniemen taidemuseossa 9.6.-12.8.2007

Kiba Lumberg on helsinkiläinen taidemaalari ja elämäntaiteilija. Hänellä on Helsingin Kalliossa oma galleria, joka toimii työskentely- ja näyttelytilana sekä kohtauspaikkana. Lumberg on osallistunut näyttelyihin 1980-luvulta lähtien. Hänen näyttelyitään on ollut kotimaan lisäksi mm. Kööpenhaminassa, Tukholmassa ja Pietarissa. Parhaillaan Kiba Lumbergin teoksia on mukana Venetsian Biennalessa Roma Paviljongissa.

Maalausten lisäksi Kiba Lumberg on tehnyt grafiikkaa, performanssia, musiikkia, kirjallisuutta sekä sarjakuva- ja televisiokäsikirjoituksia. Maalaaminen ja kirjoittaminen ovat hänelle samaa elämisen prosessia eri näkökulmista. "Kirjoitan kaikki ensin lyijykynällä, jolla myös luonnostelen kuvani. Olen naimisissa lyijykynän kanssa. Lyijykynä on paras ystäväni." Kuvan tekemisessä ja kirjoittamisessa yhteistä on rytmitys. Niissä on tiettyjä samoja kurinalaisuuksia. Kuvan pitää pysyä kasassa, värisävyjen pitää olla toimivia, niistä pitää välittyä tunnelma, aistimuksia, ja samoin on kirjoittamisessa. Maalaamisen ja kirjoittamisen motiivi on myös samanlainen, tietty elämän palo.

Kynääkin tärkeämpi hänelle on sielun ja hengen vapaus: "Jo lapsena tajuntaamme kasvaa hengen talo, tarina suuresta sukupuusta ja veren perinnöstä." Lumberg kuvailee taiteen tekemistään pitkän matkan jolkottamiseksi, kuvavälähdyksiksi. Hänen teoksensa syntyvät kuin lapset, ja raskausaika on joskus vaikeaa.

Rovaniemellä nähtävässä näyttelyssä Aikani on määräämätön on maalauksia, grafiikkaa ja Toiveitten muuri –installaatio. Museokävijä voi näyttelykäynnin yhteydessä jättää omia toiveita ja ajatuksia Toiveitten muuriin.

Lisätietoja

Riitta Kuusikko, p. 016-3222821 tai 040-5836664, email. riitta.kuusikko@rovaniemi.fi


 

Liitetiedostot ja formaatit