NAN - Northern Art Network

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / NAN - Northern Art Network
NAN - Northern Art Network

Arktisen_alueen_taidemuseot_01.jpgNAN on arktisen alueen taidemuseoiden, taideorganisaatoiden ja taidehistorian tutkijoiden verkosto, joka tukee olemassa olevaa yhteistyötä ja kokemusten vaihtoa. Arktisen taiteen ja yhteisen kulttuuriperinnön saavutettavuus on verkoston päätavoite. Rovaniemen taidemuseo ja Anchoragen museo Alaskasta perustivat verkoston vuonna 2014. Verkostoon kuuluu jäseniä Ruotsista, Norjasta, Islannista, Grönlannista Venäjältä, Alaskasta ja Kanadasta sekä Sveitsistä.

Verkosto tähtää avoimeen, kriittiseen ja luovaan keskusteluun taiteesta ja kulttuuriorganisaatioista. Tarkoituksena on nostaa esille arktisten alueiden taiteen, kulttuuriperinnön ja taidekasvatuksen merkitystä sekä jakaa tietoa asiantuntijoille, tutkijoille ja suurelle yleisölle. Kokemusten vaihtaminen ja innovatiivinen yhteistyö kehittää ja vahvistaa museoiden käytäntöjä ja luo lujan perustan tuleville projekteille.

Ensimmäinen perustamiskokous oli Rovaniemellä lokakuussa 2014. Samaan aikaan Rovaniemen taidemuseossa oli laaja Saamelaisen nykytaiteen näyttely, joka sopii erittäin hyvin kokouksen viitekehykseen. Tässä kokouksessa arktiset taidemuseot sopivat tulevista yhteisistä toiminnoista.

Kokouspaikat:
• Alaska, Anchoragen museo 2015
• Venäjä, Arkangelin taidemuseo 2016
• Kanada, Yukon Art Center 2018
• Suomi, Rovaniemen taidemuseo 2018