Muusikot

Olet tässä: Etusivu / Lapin kamariorkesteri / Muusikot
John Storgårds

Taiteellinen johtaja

John Storgårds (s. 1963) on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja ulkomailla orkesterinjohtoa, sävellystä ja viulunsoittoa. Storgårds aloitti muusikon uransa viulistina toimien konserttimestarina useissa orkestereissa. Näistä tehtävistä hän luontevasti siirtyi kapellimestariksi: vuosina 1992–96 hän johti Ylioppilaskunnan Soittajia, mikä oli hänen ensimmäinen vakituinen kapellimestarikiinnityksensä. Tätä seurasi yhä jatkuva kiinnitys Lapin kamariorkesterin taiteelliseksi johtajaksi vuonna 1996.

Vuosina 2003–2008 hän oli HKO:n päävierailija, ja syksystä 2008 vuoden 2015 loppuun hän toimi orkesterin 12. ylikapellimestarina. Pitkä yhteistyösuhde kamariorkesteri Avanti!:n kanssa jatkuu edelleen. Vakituisia ulkomaisia kiinnityksiä Storgårdsilla on 2012 alkanut kiinnitys BBC Philharmonic Orchestran päävierailijaksi, ja syksystä 2015 lukien vastaava tehtävä myös Ottawassa National Arts Center Orchestrassa. Lisäksi hän on toiminut keväästä 2016 alkaen Münchenin kamariorkesterin taiteellisena kumppanina.

Storgårds vierailee säännöllisesti esimerkiksi Scottish Chamber Orchestran, Toronton Sinfoniaorkesterin ja St. Louisin Sinfoniaorkesterin kapellimestarina ja hän teki keväällä 2016 sensaatiomaiseksi luokitellun debyytin New Yorkin Filharmonikkojen johtajana. Kauden 2016–17 mielenkiintoisia vierailuja olivat muun muassa debyytit Leipzigin Gewandhausorkesterin, Berliinin RSB Sinfoniaorkesterin sekä Ranskan Kansallisorkesterin kanssa. Kesällä 2016 Storgårds palasi Savonlinnan Oopperajuhlille Mozartin Don Giovannin kapellimestarina tuoden mukanaan Lapin kamariorkesterin debyyttivierailulle Kerimäen kirkkoon. Syyskauden 2017 kohokohtia, Lapin kamariorkesterin Kanadan-kiertueen lisäksi on ollut Sebastian Fagerlundin 'Syyssonaatti'-oopperan kantaesitysproduktio Suomen Kansallisoopperassa. Kauden 2017–18 vierailuihin kuuluu esimerkiksi debyytit Chicagon Sinfoniaorkesterin, Lontoon Filharmonikoiden ja Wienin Radion Sinfoniaorkesterin edessä. Storgårds esiintyy ja levyttää myös viulistina ahkerasti. Hän soittaa aikataulujen salliessa myös mielellään kamarimusiikkia sekä Suomessa että ulkomailla, viime aikoina eri kansainvälisillä festivaaleilla esimerkiksi Ruotsissa ja USA:ssa. Storgårdsin viimeaikaisista orkesterilevytyksistä mainittakoon BBC:n filharmonikkojen kanssa tehdyt Sibeliuksen (Chandos 2014) ja Nielsenin (Chandos 2015) sinfonioiden kokonaislevytykset, jotka molemmat on monissa arvioissa listattu lajinsa huipuiksi. Hänen Dvořák/Suk – levynsä HKO:n ja viulisti Christian Tetzlaffin kanssa oli viime talvena Grammy-ehdokas USA:ssa. Storgårdsin monipuolisuudesta muusikkona ja kapellimestarina kertovat myös hänelle myönnetyt lukuisat julkiset tunnustukset, joista mainittakoon Säveltaiteen Valtionpalkinto ja Wihurin rahaston tunnustuspalkinto, 2002, Svenska Kulturfondenin Kulttuuripalkinto 2011 ja Pro Finlandia – mitali 2012.

www.johnstorgards.com

 

Reetta Kataja

I Viulu, konserttimestari

Reetta Kataja on virkavapaalla
20.7.2020-19.1.2021
Sijaisuutta hoitavat:
Abel Puustinen
20.7.-30.8.2020 ja 23.11.-20.12.2020
Elias Nyman
31.8.-22.11.2020

Alavutelaissyntyinen viulisti Reetta Kataja (s.1986) aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa Tarja Turusen oppilaana. Reetta on opiskellut Anatoli Melnikovin, Katinka Korkealan, Janne Malmivaaran, Tero Latvalan sekä Elina Vähälän johdolla. 

Reetta valmistui Musiikin Kandidaatiksi keväällä 2010 Sibelius-Akatemiasta ja kesällä 2012 Musiikin Maisteriksi erinomaisin arvosanoin Hochschule für Musik Detmoldista Saksasta. Työt Lapin Kamariorkesterin I. konserttimestarina Reetta aloitti tammikuussa 2013. 

Reetta on osallistunut muun muassa Hagai Shahamin, Jaakko Kuusiston sekä Tuomas Haapasen mestarikursseille. Kamarimusiikkia Reetta on opiskellut mm. Paavo Pohjolan, Marko Ylösen, Minna Pensolan, Xenia Jankovicin, Peter Orthin sekä Auryn-kvartetin johdolla ja on osallistunut Ralf Gothonin sekä Eberhard Feltzin mestarikursseille. 

Reetta on toiminut avustajana useassa Suomen orkesterissa (mm. Tapiola Sinfonietta, Suomen Kansallisooppera, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Lahti Sinfonia) ja on soittanut myös Jousia-ensemblen sekä Elokuu Ensemblen riveissä. 

Reetta on toiminut mm. Tapiola Sinfoniettan, Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin, Hochschule für Musik Detmoldin sinfoniaorkesterin, Detmolder Kammerorchesterin sekä Nordea Jean Sibelius Orchestran konserttimestarina. Lapin Kamariorkesterin solistina Reettaa kuultiin syyskaudella 2014, kapellimestarina toimi Ari Angervo. Kesällä 2015 Reettaa kuultiin osana Rauma Festivon muusikkokaartia. Reetta työskenteli Lappeenrannan kaupunginorkesterin konserttimestarina syksyllä 2012, kevätkaudella 2017 Reetta toimi Helsingin Kaupunginorkesterin II konserttimestarina.

 

I Viulu, II konserttimestari

I Viulu, II konserttimestari

Tehtävää hoitavat:
Iida Lymi
20.7.-30.8.2020 ja 23.11.-20.12.2020 (va.)
Hanna Ponkala
31.8.-22.11.2020 (va.)

Nina Ronkainen

I viulun äänenjohtaja

Nina Ronkainen aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana Sirpa Lannes-Tukiaisen Suzuki-ryhmässä ja myöhemmin Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa, jossa hänen opettajanaan oli myös Yrjö Lasonpalo. Helsingin Konservatoriossa hän opiskeli Seppo Reinikaisen ja Gary Ronkinin johdolla ja vuosina 1997-2000 Jerusalemin Rubin-Akatemiassa opettajanaan Hagai Shaham. Hän on myös osallistunut mm. Maria Vermesin ja Pavel Vernikovin mestarikursseille Suomessa ja ulkomailla. Lapin kamariorkesteriin Nina tuli syksyllä 2002 ja on soittanut aiemmin mm. Helsingin ja Turun Kaupunginorkestereissa

Renata Mojzer

I-viulun varaäänenjohtaja


Renata Mojzer on syntynyt Unkarissa 23.7.1966. Hän aloitti viulunsoiton seitsemän vuoden ikäisenä. Kouluopintojensa jälkeen Renata opiskeli Liszt Ferenc-akatemiassa Budapestissa, josta hän valmistui v. 1990. Renata oli yksi Salieri Chamber Orchestran perustajista vuonna 1987. Salieri Chamber Orchestra on tehnyt levyjä ja konserttikiertueita ympäri Eurooppaa. Syksyllä 1990 Renata kiinnitettiin kahdeksi vuodeksi Etelä-Afrikan Kansalliseen orkesteriin ja tuona aikana hän soitti myös Transvaal Chamber Orchestrassa. Syksyllä 1992 Renata palasi Unkariin jatkaakseen työtään Salieri Chamber Orchestrassa. Lokakuussa 1993 Renata muutti Suomeen ja elokuusta 1995 lähtien hän on toiminut Lapin kamariorkesterin II konserttimestarina.Kaia Voitka

II viulun äänenjohtaja

Kaia Voitka aloitti viuluopintonsa 6-vuotiaana Virossa. Hän on opiskellut Tallinnan Musiikkiakatemiassa Kaido Väljan johdolla. Sibelius-Akatemiasta Kaia valmistui maisteriksi joulukuussa 2019 ohjaajanaan Mari Tampere-Bezrodny.

Opiskeluaikanaan Kaia osallistui Viron kansallisen sinfoniaorkesterin ja suomalaisen Radion sinfoniaorkesterin yhteiseen koulutusohjelmaan. Hän on osallistunut useiden maineikkaiden viulistien (mm. Mikhail Kopelmann, Pavel Berman, Petru Munteanu ja Florian Donderer) mestarikursseille.

Urallaan Kaia on myös voittanut monia kansallisia ja kansainvälisiä viulukilpailuja. Kamarimuusikkona Kaia on solisteerannut Tallinnan kamariorkesteria, Eesti Sinfoniettaa sekä Viron kansallista sinfoniaorkesteria. Orkesterimuusikkona hän on soittanut vuosina 2013-2016 Euroopan unionin nuoriso-orkesterissa (EUYO). Syksystä 2019 lähtien Kaia on toiminut Lapin kamariorkesterin 2. viulun äänenjohtajana. 

Riikka Silvonen

II viulun varaäänenjohtaja

Viulisti Riikka Silvonen opiskeli Joensuun konservatoriossa ja valmistui muusikon opintolinjalta v.1990. Vuonna 1989 hän jatkoi opintojaan Pariisin kansainvälisessä konservatoriossa. Diplomi-tutkintonsa Riikka suoritti ulkomaisten jatko-opintojensa päätteeksi v. 1993 Royal Academy of Music:ssa Lontoossa. Riikka on myös osallistunut useille kotimaassa järjestettäville mestarikursseille, joiden lisäksi hän on täydentänyt opintojaan kursseilla Pariisissa ja Lontoossa. 

Riikka Silvonen aloitti muusikkona Rovaniemellä vuonna 1993 ja hän toimii Lapin Kamariorkesterissa 2. viulun äänenjohtajana. Riikalle kamarimusiikin soittaminen on ollut rakasta jo lapsesta asti, joten hän on viihtynyt hyvin Lapin kamariorkesterissa. Orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona Riikka Silvonen on esiintynyt Pohjoismaissa ja Baltiassa, sekä Keski- ja Etelä-Euroopassa.

Riikka on myös suorittanut musiikkiterapian perusopinnot ja hän on kiinnostunut taiteen yhteiskunnallisista mahdollisuuksista laajemminkin. Lapinhulluna hän nauttii luonnossa liikkumisesta, erämaavaelluksista, hiihto- ja melontaretkistä tai ihan vain marjanpoiminnasta.

 


Ulla Hakoköngäs

II viulun soittaja

Rovaniemeläissyntyinen Ulla Hakoköngäs kiinnostui viulun soitosta jo pienenä ja aloitti kahdeksan vuotiaana opiskelun Lapin musiikkiopistossa Paula Vuolukan oppilaana. Hänen tärkeimpänä innoittajanaan toimi koko musiikkiopiston ajan sellisti Kai Leinonen.

Vuonna 1988 Ulla jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa, missä hän opiskeli Olga Parhomenkon johdolla. Barokkiviuluun hän perehtyi Sirkka-Liisa Kaakisen ohjauksessa. Ulla Hakoköngäs on Lapin kamariorkesterin vakituinen jäsen ja II-viulun varaäänenjohtajana hän on toiminut vuodesta 1995 lähtien.

 

Taru Lehto

Sooloaltisti

Taru Lehto oli vasta 22-vuotias aloittaessaan Lapin kamariorkesterin sooloaltistina v. 1996. Takana oli musiikkiopisto-opinnot Hyvinkään musiikkiopistossa, parin vuoden soittotuntireissut Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolla sekä kolmen vuoden opiskelut silloisessa Helsingin konservatoriossa. Sibelius-Akatemian maisteriopinnot Taru aloitti samana syksynä kuin työt Lapin kamariorkesterissa, ja kenties työn ja opiskelun varhainen yhdistäminen sai opiskelu-innostuksen jatkumaan maisteriksi valmistumisen jälkeenkin. Taru on opiskellut töiden ohessa psykologiaa, erityispedagogiikkaa sekä sosiaalityötä, ja kokee olevansa “ikuinen opiskelija”.

Jo opiskeluaikoina Taru oli erilaisten nuoriso- ja kouluorkestereiden lisäksi kysytty soittaja erilaisissa puoliammattimaisesti toimivissa orkestereissa. Taru on ollut Lapin kamariorkesterissa toimiessaan edelleen kysytty keikkalainen Suomen muissakin orkestereissa, ja hän on soittanut mm. RSO:n, Helsingin Kaupunginorkesterin, Tapiola Sinfoniettan ja Kansallisoopperan orkesterin riveissä toimien usein oman sektion ns. liideri paikalla. Taru kuului myös yhdeksänä kesänä Savonlinnan oopperajuhlaorkesterin vakiovahvuuteen toimien myös siellä alttoviuluryhmän äänenjohtajana. Taru valittiin Suomen alttoviuluseuran puheenjohtajaksi v. 2018, ja tässä tehtävässä hän on valtakunnallisella aitiopaikalla kehittämässä alttoviulun ja alttoviulistien roolia orkestereissa ja opetuskentällä sekä tekemässä soitinta entistä tunnetummaksi myös laajemmassa mittakaavassa.  


Melanie Wadd

Alttoviulun äänenjohtaja

Melanie Wadd aloitti viulunsoiton 9 -vuotiaana ja vaihtoi alttoviuluun 19 -vuotiaana. Hän on opiskellut Liverpoolin yliopistossa ja valmistunut 1984 erinomaisin arvosanoin. Lisäksi hän on opiskellut Guildhall School of Music and Draamassa Ian Jewlin johdolla suorittaen orkesterimuusikon diplomitutkinnon.

Englantilainen Melanie Wadd on tullut Rovaniemelle 1988. Sitä ennen hän työskenteli Kuopion kaupunginorkesterissa alttoviulun varaäänenjohtajana.

Orkestereiden solistina ja kamarimuusikkona hän on esiintynyt kotimaassa, Pohjoismaissa ja laajalti Euroopassa

Tuukka Susiluoto

Alttoviulun äänenjohtaja

Tuukka Susiluoto syntyi ja eli lapsuutensa Vantaalla. Hän opiskeli viulunsoittoa Vantaan musiikkiopistossa. Susiluoto aloitti alttoviulunsoiton teini-iässä ja siirtyi täyspainoisesti alttoviuluun muutamaa vuotta myöhemmin. Vantaan musiikkiopistossa hänen opettajinaan olivat Sirkka Kuula-Niskanen ja Seppo Rautasuo (viulu) sekä Pekka Pulakka (alttoviulu).  Kahdenkymmenen ikävuoden kahden puolen Susiluoto pakkasi makkaraa HK-ruokatalo-konsernin tehtaan kylmälinjalla. Palkkarahat hän käytti Etelä-Aasiassa matkustamiseen, siellä hän teki myös  vapaaehtoistöitä. Alttoviulunsoiton ammattiopintonsa Susiluoto aloitti Helsingin ammattikorkeakoulu Metropoliassa Anna-Kreetta Gribajcevicin ja myöhemmin Atso Lehdon opetuksessa. Samaan aikaan hän aloitti opinnot myös Helsingin Yliopiston humanistisessa tiedekunnassa.

M
usiikin kandidaatiksi valmistuttuaan Susiluoto pääsi jatkamaan maisterivaiheen opintoihin Sibelius-Akatemiaan. Opettajaksi tuli Lilli Maijala. Samoihin aikoihin hän valmistui maisteriksi Helsingin Yliopistosta pääaineenaan yleinen kirjallisuustiede. Sivuaineopintoja Susiluodolle kertyi suomen, hindin ja nepalin kielistä sekä kasvatustieteestä. Valmistuttuaan hän työskenteli soitto-opintojen ohessa ammattikoulun äidinkielenopettajana Helsingissä.

Susiluoto soitti diplominsa Sibelius-Akatemiassa ja valmistui maisteriksi alttoviulu pääaineenaan vuonna 2015. Susiluoto kävi soitto-opintojensa ajan aktiivisesti kotimaisilla ja kansainvälisillä kursseilla, muttei missään opintojensa vaiheessa varsinaisesti opiskellut ulkomailla.

Susiluoto teki alttoviulun maisteriopintojen sivussa keikkoja ja sijaisuuksia kotimaisissa orkestereissa, kuten Radion sinfoniaorkesterissa, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterissa ja Turun Filharmonisessa Orkesterissa. Syksyllä 2015 hän sai paikan alttoviulun varaäänenjohtajana Lapin kamariorkesterista. Susiluoto soittaa modernia italialaista Luca Primon -alttoviulua.

Lauri Angervo

Soolosellisti

Lauri Angervo aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Kari Lindstedtin johdolla. Vuodesta 1987 hänen opettajinaan ovat toimineet Arto Noras, Josef Schwab sekä Alexander Baillie. Angervo on opiskellut Sibelius-Akatemian lisäksi Berliinissä Hochschule für Musik Hanns Eislerissa sekä Hochschule für Künstessä Bremenissä.

Hänen muusikon uransa suunnannäyttäjiä ovat olleet mm. Amadeus-kvartetti, Ari Angervo, Robert Cohen, Frans Helmersson, Janne Saksala, György Sebök ja Mstislav Rostropovits.
Lauri Angervo on toiminut Lapin Kamariorkesterin soolosellistinä vuodesta 2004.

Hän on konsertoinut kotimaan lisäksi lukuisissa Euroopan maissa, Japanissa ja Kiinassa sekä kamarimuusikkona että orkesterin solistina. Angervo on kuulunut Selin-kvartettiin, joka voitti ensimmäisen palkinnon Concertino Praga- kilpailussa 1988.

Angervo on soittanut monissa orkestereissa ja yhtyeissä. Niistä mainittakoon mm. Avanti!, Radion Sinfoniaorkesteri, Suomen Kansallisoopperan orkesteri, Oriol-Ensemble (Berliini), Ensemble Modern (Frankfurt), Helsingin Festivaaliorkesteri ja Deutche Kammerphilharmonie (Bremen).

Angervo aloitti F.M. Alexander-tekniikan opinnot 1995 ja valmistui Alexander-tekniikan opettajaksi keväällä 2003 Berliinissä Dan Armonin johdolla

Juuli Holma

Sellon äänenjohtaja

Juuli Holma aloitti sellonsoiton 6-vuotiaana synnyinkaupungissaan Jyväskylässä. Myöhemmin opinnot veivät hänet Sibelius-Akatemiaan ja Chicago College of Performing Artsiin, joissa hänen opettajinaan toimivat Hannu Kiiski, Heikki Rautasalo, Timo Hanhinen sekä Wendy Warner.
Lisäksi Juuli Holma on osallistunut lukuisille sello- ja kamarimusiikin mestarikurseille ympäri maailmaa opettajinaan mm. Frans Helmersson, Torleif Thedeén, Bernard Greenhouse, Gary Hoffman, Gabor Takács-Nagy sekä Julliard-, Chillingrian ja Fine Arts -kvartetit.

Kamarimusiikki on yksi Juuli Holman suurimpia intohimoja. Hän on esiintynyt useissa eri kamarimusiikkikokoonpanoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Kamarimusiikin opintoja Holma on täydentänyt mm. European Chamber Music Academyssa.

Päätettyään opintonsa vuonna 2012 Holma valittiin Euroopan kulttuuripääkaupungin Guimarãesin yhteyteen perustettuun Fundação Orquestra Estúdioon, jonka tiimoilta hän esiintyi säännöllisesti sekä orkesterissa että kamarimusiikkikokoonpanoissa eri puolilla Portugalia.

Juuli Holma on soittanut myös useissa suomalaisissa orkestereissa mukaan lukien Radion Sinfoniaorkesteri, Helsingin Kaupunginorkesteri, Tapiola Sinfonietta sekä Tampere Filharmonia.

Juuli Holma soittaa italialaista Giovanni Grancino -selloa

Kontrabasson äänenjohtaja

Toimea hoitavat syyskaudella
Heidi Rahkonen 2.7.-30.7.2020 (va.)
Akseli Porkkala 31.8.-11.10.2020 (va.)
Pontus Grans 26.10.-20.12.2020 (va.)

Heli Haapala

Huilun äänenjohtaja

Heli Haapala aloitti huilunsoiton 9-vuotiaana Rauman poikasoittokunnassa, jossa useimmat raumalaiset puhallinsoittajat ovat soittamisesta innostuneet. Turun ja Lahden kautta tie vei Rovaniemelle Lapin kamariorkesteriin. Vaikka opettajia ja muita soittamisen kannalta merkittäviä vaikuttajia on ja on ollut useita, huilisti uskoo oppineensa eniten ja monipuolisimmin musiikista Lapin kamariorkesterin riveissä. Helillä ei ole suosikkisäveltäjää, mutta sekä barokki- että nykymusiikki kiehtovat erityisesti.

Jonna Staas

Oboen äänenjohtaja

Jonna Staas on kotoisin Toholammilta Keski-Pohjanmaalta. Musiikkiharrastuksen hän aloitti 5-vuotiaana instrumenttina piano. Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin konserteissa kuultu oboen ääni lumosi kuitenkin pienen koululaisen niin, että oboe oli saatava. Opinnot alkoivat 9-vuotiaana opettajana Ilmari Varila. Jonna on opiskellut myös Lapin musiikkiopistossa Markku Moilasen oppilaana. Sibelius-Akatemiassa opettajia olivat Jorma Valjakka ja Anna-Maija Luolajan-Mikkola. Musiikin maisteriksi Jonna valmistui vuonna 2006. Opintoja täydensivät tunnit Berliinissä ja Pariisissa, opettajina Berliinin filharmonikkojen soolo-oboisti Albrect Mayer ja Pariisin konservatorion professori Jacques Tys.

Ammatillisista huippuhetkistä mainittakoon ensimmäinen palkinto kansainvälisessä Crusell-oboekilpailussa vuonna 1999 sekä kunniamaininta arvostetussa kansainvälisessä Gillet-Fox –oboekilpailussa Yhdysvalloissa vuonna 2001. Kilpailut ovat olleet hyödyllisiä ja opettavaisia projekteja sekä mahdollisuuksia tavata kollegoita ympäri maailman.

Jonna on työskennellyt vakituisena 1. oboen soittajana Tampere Filharmoniassa, Turun filharmonisessa orkesterissa ja Bergenin filharmonisessa orkesterissa Norjassa. Sen lisäksi hän on työskennellyt sijaisena soolo-oboistin tehtävässä monissa orkestereissa ja yhtyeissä, mm. Avanti!, Suomalainen kamariorkesteri, Helsingin kaupunginorkesteri, Suomen kansallisoopperan orkesteri, TampereRaw, Ruotsin kuninkaallinen oopperaorkesteri, Göteborgin sinfonikot, Bit-20 ensemble ja Oslon filharmoninen orkesteri. Ikävä kotimaahan, Lapin talvien taika ja hyvät muistot Lapin kamariorkesterin avustajana soitetuista konserteista toivat Jonnan Bergenistä Rovaniemelle, kun oboistin toimi Lapin kamariorkesterissa oli avoinna vuonna 2018.

 

Pekka Niskanen

Klarinetin äänenjohtaja

Pekka Niskanen aloitti työnsä Lapin kamariorkesterin klarinetin äänenjohtajana lokakuussa 2000. Klarinettia hän ryhtyi soittamaan Turun musiikkiluokilla Esko Parikan opastuksella ja jatkoi opintojaan myöhemmin Turun konservatoriossa, missä hän opiskeli aluksi Seppo Salovaaran ja myöhemmin Tapio Liukkosen johdolla. Hän suoritti konservatorion jatkotutkinnon vuonna 1999. Sibelius-Akatemiassa Pekka aloitti opintonsa syksyllä 1998 (esittävän säveltaiteen ko.) ja on siellä opiskellut Harri Mäen ja Kari Kriikun ohjauksessa. Klarinetinsoiton diplomin hän suoritti marraskuussa 2004 ja valmistui musiikin maisteriksi viimein (äidin ja isän suureksi iloksi) kesällä 2008.Pekka on ottanut osaa mm. Alan Hackerin, Anna-Maija Korsimaan, Kari Kriikun, Roman Guyot’n, Andrew Marrinerin ja Charles Neidichin mestarikursseille. Lisäksi hän on suorittanut kamarimusiikkiopintoja mm. Ilmo Rannan ja Ralf Gothónin johdolla. Erasmus-vaihto-ohjelman puitteissa hän opiskeli Rotterdamin konservatoriossa opettajinaan Nancy Braithwaite (klarinetti) ja Henri Bok (bassoklarinetti).Pekka on soittanut mm. Turun ja Tampereen kaupunginorkestereiden, Kansallisoopperan orkesterin sekä Avanti!:n riveissä.

Antal Mojzer

Fagotin äänenjohtaja

Antal Mojzer valmistui muusikoksi Budapestin Ferenc Lisztin Musiikkiakatemiasta. Muusikon työuransa hän aloitti Szegedissä, Unkarin tärkeässä oopperakaupungissa. Antal Mojzer toimi Szegedin sinfoniaorkesterin äänenjohtajana, matkustellen Szegedin oopperayhdistyksen kanssa ympäri Eurooppaa. Orkesteri sai vuonna 1987 Bartók-Pásztory palkinnon. Antal on ollut myös yksi Salieri -kamariorkesterin perustajajäsenistä ja esiintynyt monilla merkittävillä oopperafestivaaleilla (Vichy, Aix en Provance, Monte Carlo) sellaisten laulajasuuruuksien kuin Teresa Berganzan ja Margaret Pricen kanssa. Ooppera onkin jättänyt Antaliin lähtemättömän vaikutuksen ja fagotistina hän tavoittelee soittimellaan ihmisen äänen kauneutta.

Vuosina 1990-1992 Antal Mojzer toimi Etelä-Afrikan National Symphonyn Orchestran äänenjohtajana. Glinka Trion jäsenenä hän esiintyi myös muun muassa Iso-Britanniassa, Unkarissa, Zimbabwessa ja USA:ssa. Kauden 1999-2000 hän toimi äänenjohtajana Israeli Sinfoniettassa Eri Klassin johdolla, ja sai myös usein kutsuja tulla soittamaan Itävaltaan, Bregenzissä toimivaan Voralberg Sinfoniaorkesteriin. Risto Laurialan kanssa Antal on tallentanut fagottikamarimusiikin lukuisia teoksia Yle 1:lle.

Vuodesta 1993 Antal Mojzer on toiminut Lapin kamariorkesterin fagotin äänenjohtajana. Orkesterin solistina hänellä on ollut mahdollisuus esittää fagottikirjallisuuden merkittäviä teoksia (mm. säveltäjiltä Vivaldi, M. Haydn, Hummel, R. Strauss, Nussio, Villa-Lobos, Larsson, Francaix ja Jolivet). Hän myös kantaesitti v. 2008 Geoffrey Palmerin hänelle ja Lapin  kamariorkesterille säveltämän konserton. Lapin kamariorkesterin muusikoiden Auriga-kvintetin kanssa Antal Mojzer on esiintynyt Suomessa mm. Crusell-viikolla ja Luosto Classicissa sekä Unkarissa, Romaniassa, Skotlannissa, Tanskassa, Färsaarilla ja Kiinassa. Tanskalainen Dacapo - levy-yhtiö julkaisi kvintetin levyn vuonna 2013, ja BIS-levy-yhtiön julkaisema äänite Kalevi Ahon musiikkia sisältää myös Kalevi Ahon pianokvintetin (piano ja Lapin kamariorkesterin puhallinkvintetti).

.


Ilkka Puputti

Käyrätorven äänenjohtaja

Ilkka Puputti on opiskellut Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa, Metropolia Ammattikorkeakoulussa ja Universitet für Musik und darstellende Kunst Wienissä Timo Ronkaisen, Esa Tapanin ja Thomas Jöbstlin johdolla. Hän on toiminut opiskeluaikojensa unelmatyöpaikassa Lapin kamariorkesterin käyrätorven äänenjohtajana vuodesta 2011 lähtien. Kevätkauden 2017 ajan Puputti toimi Sinfonia Lahden vierailevana äänenjohtajana.
Puputti on myös aktiivinen freelance-muusikko, ja esiintynyt lukuisilla kamarimusiikkifestivaaleilla sekä useimpien Suomen sinfonia- ja kamariorkestereiden orkesteriavustajana. Solistisissa tehtävissä hän on toiminut mm. Lapin kamariorkesterin, Helsingin kaupunginorkesterin, Pietarin Akateemisen Filharmonian, Lapin sotilassoittokunnan, Sibelius-Akatemia sinfonietan ja Metropolia Ammattikorkeakoulun sinfoniaorkesterin kanssa. Puputti on Auriga-puhallinkvintetin jäsen, ja toimii Lapin musiikkiopistossa käyrätorven tuntiopettajana.