Kulttuuritalo Korundi

Olet tässä: Etusivu / Kulttuuritalo Korundi
Pohjoinen pintaa syvemmältä

Taide avaa maailmaa pohjoisesta perspektiivistä Kulttuuritalo Korundissa Rovaniemellä. Lapin kamariorkesterin ja Rovaniemen taidemuseon kodissa kohtaavat taiteen kokijat ja tekijät. Korundin taidenäyttelyt, konsertit, keikat ja klubi-illat rohkaisevat heittäytymään ja innostavat ajattelemaan. Kokoa oma kollaasisi runsaasta kulttuuritarjonnastamme.

Historia ja arkkitehtuuri

Kulttuuritalo Korundi syntyi vuonna 1933 valmistuneen postiautovarikon tiloihin. Postiautovarikko on yksi harvoista toisessa maailmansodassa säilyneitä rakennuksista Rovaniemellä. Sodan jälkeen varikkoa laajennettiin ja rakennuksessa käytetyt tiilet kerättiin raunioista ympäri kaupunkia.

Vanha postiautovarikko sai nimekseen Korundi kovan korukiven mukaan, jota kutsutaan myös Lapin tähdeksi. Vuosina 2009 ja 2010 tehtyjen muutostöiden ja laajennuksen suunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto Juhani Pallasmaa, jonka kädenjälki näkyy postiautovarikolla jo vuodesta 1986 sijainneen Rovaniemen taidemuseon tiloissa. Korundi avattiin 25.5.2011.

Korundin sisäpihalle nousseen konsertti- ja monitoimisalin akustiikan suunnittelusta vastaa suomalainen Akukon. Salia voidaan käyttää myös levytystarkoituksiin ja audiovisuaaliseen esittämiseen ja tallentamiseen. 

Korundissa yhdistyvät kaupungin historia ja moderni, toimiva ja esteettisesti kiinnostava arkkitehtuuri. Rakennuksen kokonaispinta-ala on 5 300 m².

Maisonvaara 01_01 copy.jpg