Uutiset

Olet tässä: Etusivu / Info / Uutiset
 • 25.5.

  Wihurin rahasto onnittelee Korundia

  Wihurin rahasto muistaa 10-vuotiasta Korundia lahjoituksella. Yhteistä historiaa juhlitaan lämpimästi, vaikkakin ajankuvan mukaisesti etänä.

 • 21.5.

  Rovaniemen taidemuseo hakee museomestaria vakituiseen työsuhteeseen

  Museomestari osallistuu taidemuseon näyttely- ja kokoelmatoiminnan tehtäviin. Museomestarin työnkuvaan kuuluvat myös museoturvallisuuteen, -tekniikkaan sekä kiinteistöihin liittyvät työtehtävät.

 • 20.5.

  Onnea Korundi 10 vuotta!

  Korundilla on erityinen paikka Rovaniemen sydämessä rakennuksena, joka on harvoja selviytyjiä Lapin sodan tuhoista. Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri saivat uuden kodin, kun Korundi avattiin yleisölle 25.5.2011. Nyt 10-vuotias Korundi, entinen postiautovarikko, yhdistää ihmisiä taiteen ja kulttuurin kautta.

 • 20.4.

  Wihurin rahaston kokoelmat esille Kiasmaan 2022

  Kiasma, Rovaniemen taidemuseo ja Jenny ja Antti Wihurin rahasto toteuttavat yhteistyössä näyttelyn, joka esittelee nykytaidetta Wihurin rahaston taidekokoelmasta. Näyttely avautuu Kiasmassa vuoden 2022 lokakuussa ja siirtyy vuonna 2023 Rovaniemen taidemuseoon Korundiin.

 • 14.4.

  Tomas Djupsjöbacka jatkaa Lapin kamariorkesterin päävierailijana

  Sellisti-kapellimestari Tomas Djupsjöbacka jatkaa Lapin kamariorkesterin päävierailijana kesään 2022 saakka.

 • 2.3.

  TaideTorstain maksuntonta sisäänpääsyä ja opastettu kierroksia näyttelyissä ei järjestetä toistaiseksi

  Haluamme tehdä vierailustasi Korundiin mahdollisimman turvallisen. Tästä johtuen TaideTorstain maksutonta sisäänpääsyä klo 16-18 ja opastettuja kierroksia näyttelyissä ei järjestetä toistaiseksi.

 • 2.3.

  Tervetuloa Korundiin - Ohjeita turvalliseen vierailuun

  Haluamme tehdä vierailustasi mahdollisimman miellyttävän ja turvallisen. Alla ohjeita, joita toivomme kaikkien vierailijoidemme noudattavan. Korundi noudattaa koronavirukseen liittyvissä asioissa Rovaniemen kaupungin ja Lapin aluehallintoviraston linjauksia.

 • 28.1.

  Rovaniemen taidemuseo hakee kokoelmista vastaavaa intendenttiä

  Rovaniemen taidemuseo on kansainvälisesti suuntautunut pohjoisen taiteen asiantuntija. Museon kokoelmissa on yli 5 000 taideteosta ja se toimii Lapin alueellisena vastuumuseona. Rovaniemen taidemuseon karttuva museokokoelma, Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma, on Suomen edustavimpia nykytaiteen kokoelmia. Taidemuseo sijaitsee kulttuuritalo Korundissa, joka on myös Lapin kamariorkesterin koti. Talon markkinoinnista huolehtii Arktikum-palvelu Oy.

 • 22.1.

  Jenny ja Antti Wihurin rahastolta jälleen merkittävä taidelahjoitus Rovaniemelle

  Jenny ja Antti Wihurin rahasto on lahjoittanut Rovaniemen kaupungille merkittävän kokoelman suomalaista huipputason nykytaidetta. Vuosina 2015–2019 hankitut 33 teosta ja vuonna 2020 hankitut 37 teosta liitetään osaksi Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmaa Rovaniemen taidemuseossa.

 • 20.1.

  Kotimaan matkailijat löysivät Korundiin

  Poikkeuksellinen vuosi näkyi Rovaniemen taidemuseon toiminnassa monella tapaa. Korundi oli koronavirustilanteen vuoksi suljettuna maaliskuulta kesäkuun alkuun ja taidemuseo alkoi tuottaa laajasti materiaalia verkkoon. Poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta kävijämäärät olivat kuitenkin hyvät.

 • Näytä lisää Show more
Edellinen 1 2 3 ... 10 11 12Seuraava