Viivaa! Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Viivaa! Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta
Näyttelykalenteri
Stiina Saaristo_Femme Fatale_2003_nettiin.jpg

Viivaa! esittelee nykypiirustuksen monia muotoja – tunteita, maisemia, ääriviivoja. Viiva on kuin sormenjälki, jokaisella taiteilijalla on omansa. Piirtäminen on taiteen alat läpäisevä perusilmaisu ja läsnä jokaisen arkipäivässä. Korundin kesänäyttelyssä viiva valloittaa koko museon alakerran.

Viivaa-näyttely nostaa esiin piirustuksen ja viivan itsenäisenä ilmaisumuotona. Taiteilijan pieninkin piirto vaikuttaa piirroksen kokonaisuuteen tuottaen jotakin, mitä ei ole ollut olemassa ennen tämän viivan vetoa, joten jokainen viiva on jäljittelemätön. Viiva merkitsee paitsi jälkeä, myös rajaa, sillä viiva reunustaa ja rajaa asioita. Piirtämisessä oleellista on muodon lisäksi viiva itsessään; kuinka paksu, tumma ja voimakas viiva on. Piirtäminen on myös tapa havainnoida ja nähdä maailma piirroksena. Piirtämällä taiteilija voi havainnoida viivoja, jotka ovat jo olemassa ja piirtävät muotoja esiin. Viiva tekee asioita näkyviksi.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman rinnalla esitellään myös kaksi vierailevaa viivan mestaria, Patrick Huse Norjasta ja Kalle Lampela Rovaniemeltä.

Näyttelyt avataan perjantaina 8.6. klo 18. Tervetuloa!

Kuva: Stiina Saaristo: Femme Fatale, 2003. Yksityiskohta.

9.6.2018 - 7.10.2018 11:00–18:00