Teatteriryhmä Lataamo: Älli Bälli -draama

bälliälli.jpg

Teatteriryhmä Lataamo on kuopiolainen kulttuurikollektiivi, joka suhtautuu teatteriin suurella rakkaudella. Lataamon jäsenet omaavat kosolti kokemusta kulttuurin- ja jalkapallon kentiltä. Nyt Lataamo esittää Atik Ismailin itselleen kirjoittaman omaelämänkerrallisen näytelmän, joka perustuu Ismailin kirjoittamaan kirjaan ”Pelimies -omaeläkerta” (2016 Minerva).

Lavalla nähdään jalkapallolegendan lisäksi kulttuuriteknikko Tumi Turunen, joka vastaa myös esityksen äänistä ja kuvista. Perinteisten näyttelijöiden lisäksi tarinaa kerrotaan myös esineteatterin keinoin.

- Esineteatterissa erilaiset esineet ovat pääosassa. Tässä meidän näytelmässä esineet saavatkin esittää monta roolia. Aivan samoin kuin Tumikin, kertoo Anne Salmi, joka on ohjannut näytelmän ihmiset ja esineet hienoon suoritukseen.

”Älli Bälli” on kiehtova tarina suomalaisen jalkapallolegendan värikkäästä elämästä. Tataarikasvatuksen saanut, rockmusiikista pitävä mies seikkailee nyrkkeilystä jalkapalloon, limonadi Siff:stä Cordiitta-viinaan, syvästä alkoholismista raittiuteen. Näytelmä kertoo elämää rakastavan tataarin selviytymistarinan. Huumoria, rakkautta ja ankaraa itsekritiikkiä unohtamatta. Atik Ismail on lavalla tosissaan. Se näkyy ja tuntuu katsomossa asti. Näytelmä ”Älli Bälli” todistaa sen, että tästä miehestä on moneksi.

Atik Ismail oli aktiiviurheilija aikanaan Suomen paras jalkapalloilija ja ristiriitainen julkkis. ”Atik Ismail: ongelmapoika, pelle vai pelimies?” Mainostettiin KPT:n erästäkin peliä. Ismail oli taiteilija jo pelikentällä. Tämä sama luovuus on nyt siirtynyt kirjoittamisen kautta näyttämölle. ”Älli Bälli” on rehellinen ja avoin tilitys Atikin onnistumisista ja epäonnistumisista. Se on tiettävästi ensimmäinen urheilijan itsensä kirjoittama näytelmä, jossa hän myös esittää itseään.

Esitys kestää kaksi puoliaikaa kuten jalkapallo-ottelukin.

Kesto 2x 45 min, sis. väliajan. Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon, niin pääset nauttimaan rennosta väliajasta valmiiksi katetussa pöydässä.

Liput: 
20€ peruslippu
15€ eläkeläiset, työttömät, opiskelijat, lapset alle 16v.

Lapin Kansan kanta-asiakaskortilla ja Ropsin kausikortilla liput 15€. Etuliput saatavilla ainoastaan Korundin lippukassalta. Näytäthän Lapin Kansan kanta-asiakaskortin tai Ropsin kausikortin lipun oston yhteydessä.

Järjestäjä: Rovaniemen kulttuuritoimi

31.1.2019 19:00–21:00

20€/15€
Osta liput