STILL/LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective Exhibition

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / STILL/LIFE – Tapio Wirkkala Retrospective Exhibition
Wirkkala_suokurpat.jpg

STILL/LIFE –näyttely juhlistaa Tapio Wirkkalan pitkää uraa muotoilun ja taiteen saralla. Näyttely on Wirkkalan vuoropuhelu tämän hetken taiteilijoiden ja luovien tekijöiden kanssa.

Näyttely jakautuu kahteen osioon, LIFE esittelee Wirkkalan työtä ja elämää, työnprosesseja, matkoja ja luovan työn taustoja. STILL osioissa nähdään asetelmia Wirkkalan esineistöstä ja taiteesta vanerista lasiin.

Näyttelyn kuraattorina ja näyttelyarkkitehtina toimii muotoilija Harri Koskinen, jonka ideoima näyttelykonsepti rakentuu Wirkkalan esineiden ja elämäntyön ympärille. Näyttely tarjoaa visuaalisen kattauksen Wirkkalan tuotannosta vuosien varrelta. Mukana on paljon tuttuja klassikkoja, mutta myös harvemmin nähtyjä esineitä ja taideteoksia. Lisäksi nähdään myös suunnitelmia ja projekteja jotka eivät toteutuneet.

Näyttely jatkaa Inarin Siidaan maaliskuussa 2016 ja helmikuussa 2017 EMMA – Espoon modernin taiteen museoon.
 

Tapio Wirkkala (1915–1985) – muotoilija, kuvanveistäjä, akateemikko

Tapio Wirkkala oli Suomen modernin taideteollisuuden johtava hahmo, jonka lasi-, keramiikka-, puu- ja hopeaesineet lumosivat kansainväliset muotoilupiirit 1950- ja 1960-luvuilla ja loivat pohjan suomalaisen muotoilun voittokululle. Akateemikon arvonimellä palkitun Tapio Wirkkalan muotoilutyö kattoi laajan alueen kotien käyttötavaroista monumentaalitaiteeseen ja abstraktiin kuvanveistoon. Wirkkala työskenteli usealle eri yritykselle Suomessa, mutta myös Italiassa, Saksassa ja Meksikossa. Wirkkalan töitä on lähes kaikkien kansainvälisesti merkittävien designmuseoiden kokoelmissa.

31.10.2015 - 28.2.2016 11:00–18:00