Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta - Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta - Kalevala Korun 80-vuotisjuhlanäyttely
KK_juhlanayttely_960x540.jpg

Vuosi 2017 on suuri juhlavuosi koko Suomelle. Vuosi on erityinen myös Suomen tunnetuimmalle koruyritykselle Kalevala Koru Oy:lle, joka täyttää samana vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi yritys esittelee Rohkea. Ajassa. Aito. Suomen rakastetuin koru 80 vuotta -näyttelyn, joka on myös osa Suomi 100-ohjelmaa.

suomifinland100

Kalevala Korun näyttely tuo esiin yrityksen roolia suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten. 
- Haluamme juhlia yhdessä Suomen ja suomalaisten kanssa. Siksi tuomme kuudelle suomalaiselle paikkakunnalle juhlanäyttelyn, joka yhdistää yrityksemme tarinan suomalaisiin yhteiskunnallisiin ja ajankohtaisiin teemoihin ja samalla peilaa esimerkiksi naiseuden roolia ja sen muutosta viime vuosikymmeninä. Haastamme myös näyttely-yleisöä pohtimaan tulevaisuuden mahdollisuuksia kanssamme, toteaa Kalevala Korun toimitusjohtaja Riitta Huuhtanen.

Näyttelyn kuusi eri teemaa avaavat innostavalla tavalla yrityksen toiminnan vuosikymmeniä suomalaisena korutalona yrityksen alkutaipaleelta tulevaisuuden visioihin asti. Se kertoo mm. yrityksen toiminnasta, suomalaisesta valmistuksesta, vahvasta arvopohjasta ja niistä tekijöistä, jotka ovat yritykselle tärkeitä. Enemmän kuin korunäyttely, kyseessä on tarina Kalevala Korun roolista suomalaisessa yhteiskunnassa kautta vuosikymmenten.

Teematilojen ohessa näyttelykävijä voi tutustua esillä oleviin yli 200 eri koruun kahdeksan vuosikymmenen ajalta. Esillä on rakastetuimmat Kalevala Korun mallit kautta vuosikymmenten aivan viime vuosien suursuosikkeihin Vanamoon ja Lumikukkaan asti. Mukana näyttelyssä on myös 40 Kalevala Korun ensimmäistä korumallia; mallisto, joka loi perustan Kalevala Korun synnylle ja menestykselle.

Näyttelyn eri teemat esitellään videoiden, valokuvien ja tarinoiden kautta kiinnostavalla ja monipuolisella tavalla. Näyttelykävijä voi virtuaalisen videon kautta solahtaa Kalevala Korun tehtaalle Helsingin Pitäjänmäkeen seuraamaan koruvalmistusta tai päästä kokeilemaan omia sepäntaitojaan kultasepän työpisteessä. Kalevala Koru haluaa myös haastaa pohtimaan yrityksen tulevaisuutta ja kertomaan ideoitaan ja toiveitaan.

Näyttelyn on suunnittelut ja toteuttanut Kalevala Korun oma työryhmä. Se on esillä vuoden 2017 aikana Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Kansallismuseossa Helsingissä, Rovaniemellä ja siirtyy vuonna 2018 Lappeenrantaan.

Kalevala Koru 80 -juhlalogon on suunnitellut Piia Keto.

 

3.11.2017 - 4.3.2018 11:00–18:00