Prima Vista - Ensi näkemältä

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Prima Vista - Ensi näkemältä
JAW_3240_00_WEB (1).jpg

Prima Vista esittelee uutuuksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokonaisuus on vahvasti luontoläheinen mutta kuvaa myös suomalaisen nykytaiteen luomisvoimaa varsin monipuolisesti.

Suomi on metsäläisten. Metsä on ollut suomalaisille kaikkea, ja taiteilijoille myös muusa. Se on inspiroinut suomalaisia taiteilijoita jo vuosisatoja. Nykytaide käsittelee luonnon ja maiseman kulttuurisia merkityksiä ja tulkintoja, ekosysteemiä, luonto- ja ympäristösuhteen muutoksia sekä niihin liittyviä moniaistisia kokemuksia. Luonto ei näyttäydy nykytaiteessa pelkästään kohteena, vaan kumppanina. Nykytaiteen maisemat voivat olla jatkumoa perinteiselle tavalle kuvata luontoa ja ympäristöä, mutta tyypillisimmillään ne tarjoavat aivan toisenlaisia tulokulmia aiheeseen.

Tänään Jenny ja Antti Wihurin rahaston lahjoittamaan suomalaisen nykytaiteen kokoelmaan kuuluu yli 3200 teosta ja se on yksi Suomen hienoimmista nykytaidekokoelmista. Kokoelma, jonka koti Rovaniemen taidemuseo on, kattaa hienon kokonaisuuden 2000-luvun vaikuttavimmasta suomalaisesta kuvataiteesta. Jo maineikkaiden taiteilijoiden ohella kokoelmaan hankitaan nuorten, lahjakkaiden taiteilijoiden teoksia. Taiteen muuttuminen ja uudet menetelmät näkyvät kokoelmassa.

Kuva: Jouna Karsi, Vuoristorata, 201o, sekatekniikka

8.3.2019 - 17.11.2019 11:00–18:00