Polun varrelta - Kuvataideseura Palas 50 vuotta

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Polun varrelta - Kuvataideseura Palas 50 vuotta
palas.jpg

Lapin Kuvataideseura Palas ry juhlii tänä vuonna 50-vuotista toimintaansa. Sen perustajajäsenet olivat Lapin Taideseura Seitapiirin kuvataidejaoston jäseniä. Uuden seuran toiminta-alueena oli alusta asti koko Lapin alue.

Lapin Kuvataideseura Palas ry perustettiin Rovaniemellä vuonna 1966. Perustajajäsenet olivat Lapin Taideseura Seitapiirin kuvataidejaoston jäseniä. Uuden seuran toiminta-alueena oli alusta asti koko Lapin alue. Perustamisestaan lähtien Palas halusi korostaa toimintansa maakunnallista luonnetta; niinpä seuran ensimmäinen näyttely järjestettiin Ranualla huhtikuussa 1966. Samana vuonna pidettiin seuran näyttelyitä myös Sodankylässä ja Rovaniemellä. Ensimmäisenä toimintavuonna käynnistyi taideleiritoiminta, ja maalausleiri järjestettiin Kaunispäällä kesällä 1966. Palaslaisten tuotanto on pääosin sidoksissa Lapin luontoon, mutta myös muut kuvataiteen lajit: henkilökuvat, asetelmat, tapahtumakuvaukset ovat edustettuina.

Näyttelyn on kuratoinut Lapin yliopiston professori Tuijia Hautala-Hirvioja Rovaniemen taidemuseon kokoelmista. Näyttely esittelee aktiivisten edesmenneiden palaslaisten kuten Martti Isomettän, Einari Junttilan, Olavi Jäntin, Ilta Sorron, Otto Suutarin, Uuno Särkelän ja Pentti Tullan teoksia seuran toiminnan varrelta.

Kuva: Ilta Sorro, Yli Kaunispään, 1981. Rovaniemen kaupungin kokoelma.

10.6.2016 - 11.9.2016 11:00–18:00