Plukihäiriö lupi: Ruokangas-Estola-Roland Trio

Korundi_tapahtumalogot__plukihairio.jpg

Ruokangas-Estola-Roland-Trion ohjelmisto koostuu pääosin Heikki Ruokankaan omista sävellyksistä, sekä jazz-standardeista. Improvisaatio, melodisuus, sekä soittajien välinen vuorovaikutus ovat keskeistä trion musiikillisessa ilmaisussa. Musiikkia voisi kuvailla moderniksi jazziksi, jossa kuitenkin perinne kuuluu vahvasti.

heikinjuttu 960x540.jpg

Heikki Ruokangas (s.1987) on oululainen kitaristi, joka on opiskellut kitaransoittoa, sekä jazz-musiikkia Oulun konservatoriolla, sekä ammattikorkeakoululla muun muassa Vesa Valkaman, Peter Lerchen, Raoul Björkenheimin, sekä Niklas Winterin johdolla. Hänen suurimpia esikuviaan on John Abercrombie sekä Keith Jarrett. Heikki Ruokankaan ensimmäinen jazz-levy "Change Of Thought" ilmestyi vuonna 2015 lontoolaisen F-IRE levy-yhtiön kautta. Ruokangas on toiminut kitaransoiton opettajana muun muassa Oulun ammattikorkeakoululla, konservatoriolla, Vuolle-opistolla, sekä Vaalan kansalaisopistolla.

Jakob Roland  on tanskalainen kontrabasisti, joka on opiskellut jazz-musiikkia Kööpenhaminan rytmimusiikin konservatoriossa. Hänen opettajikseen lukeutuu monia legendoja, kuten Larry Grenadier, Ben Street, Jonathan Kreisberg, sekä Cecil McBee. Roland on yksi kansainvälisesti kysytyimpiä jazz-basisteja Kööpenhaminan jazz-scenestä. Rolandin suurimpia esikuvia ovat muun muassa Oscar Pettiford, sekä Ron Carter. Hänen musiikillisia vahvuuksiaan on musiikin syvä ymmärrys, sekä rytminen draivi.

Olli Estola (s. 1982) on oululainen rumpali ja lyömäsoittaja, joka on opiskellut Oulun konservatorion ja ammattikorkeakoulun lisäksi Kööpenhaminassa rytmimusiikin konservatoriossa. Monipuolisen keikkailun ohessa hän opettaa edellämainituissa oululaisissa oppilaitoksissa, sekä esiintyy vuosittain Kööpenhaminan jazzfestivaaleilla eri kokoonpanoissa, joista pitkäikäisin on Gemmer-Estola Quartet. Jacob Roland Hansenin kanssa hän on soittanut kyseisellä festivaalilla vuonna 2011. 

https://www.youtube.com/watch?v=yx1xqNApf6o

Konsertti Korundin ravintolassa. Liput saatavilla Korundin lipunmyynnistä.

21.10.2016 20:00–23:00

12€