Osuma Ensemble PERUTTU

Osuma kuva.jpg

Vuonna 2006 perustettu Osuma Ensemble esiintyy Korundi-salissa lauantaina 27.2.2021 klo 17.00. Konsertissa kuullaan mm. Steve Reichin ja Philip Glassin säveltämää musiikkia.

Konsertin tuottaa tamperelainen Majaoja-säätiö ja Osuman vieraina esiintyvät rovaniemeläiset lyömäsoittajat Markus Lindell (Lapin sotilassoittokunta) ja Tuomas Marttila (Lapin musiikkiopisto).

Osuma Ensemble jäsenet ovat alansa tunnustettuja osaajia Suomessa. Harri Lehtinen (MuT) on Tampereen Musiikkiakatemian lehtori, Toni Hietala Palmgren-konservatorion lehtori, Jyri Kurri Tampere Filharmonian lyömäsoitinten äänenjohtaja ja Janne Tuomi Tampereen Musiikkiakatemian päätoiminen tuntiopettaja ja ansioitunut eri tyylilajeja hallitseva freelancer-muusikko. Osuma Ensemble on esiintynyt vuosien varrella mm. Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla, Tampere Biannalessa, Helsingin Musica nova-festivaaleilla. Viitasaaren Musiikin aika-tapahtumassa sekäTampere Filharmonian ja Pori Sinfoniettan solistina. Osuma Ensemble esittää klassista lyömäsoitinmusiikkia mutta myös perinteistä afrikkalaista musiikkia ja jazz-musiikkia.

Osuma Ensemble ja Majoja-säätiö ovat tehneet yhteistyötä Majaoja Lyömäsoitinkilpailun muodossa vuodesta 2012. Konsertissa Osuma Ensemblen vieraina esiintyvät Markus ja Tuomas osallistuivat kyseiseen kilpailuun vuosina 2012 ja 2015. Kilpailuun osallistuminen on ollut molemmille taiteilijoille merkittävä etappi muusikkouralla.

Korundin konsertissa Osuma esittää lyömäsoitinmusiikin klassikkoteoksia siinä käytettäviä soittimia ovat mm. marimba, ksylofoni, vibrafoni, crotales, erilaiset rummut kapuloilla ja käsillä sekä keho.

Konsertissa ei ole väliaikaa.

Konserttiin on vapaa pääsy.
Konsertin järjestämisessä otetaan huomioon koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset ja Korundi-saliin otetaan ensimmäiset 50 kuulijaa.

Järjestäjä: Majaoja-säätiö

 

27.2.2021 17:00–18:00

Vapaa pääsy