Maaliskuun taiteilija: Essi Korva

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Maaliskuun taiteilija: Essi Korva
Näyttelykalenteri
Essi Korva_960x540.jpg

Lapin taiteilijaseuran maaliskuun kuukauden taiteilija on Essi Korva.

Lappilainen kuvanveistäjä Essi Korva asuu ja työskentelee Kolarissa. Teoksissaan hän käsittelee usein subjektiivisia tunteita ja kokemuksia maailmasta. Veistokset ovat hänelle materialisoituneita tunteita. Tunteiden muotokuvia.

Essi Korva on osallistunut useisiin ympäristötaidetapahtumiin ja kansainvälisiin taideprojekteihin. Hän työstää materiaaleja puusta keramiikkaan ja betoniin. Mitä vain voi päätyä materiaaliksi teokseen ja usein materiaalit valikoituvat teoksen ehdoilla. Työskentelyssä hänelle merkityksellisintä on itse prosessi, jonka hän haluaa kokea yhä uudelleen. Ei lopputulos.

"Vaikka työskentelen melko itsekeskeisistä lähtökohdista, uskon teosteni avautuvan muillekin. Monet kokemukset ovat jokseenkin universaaleja ja ihmiset katsovat teoksia oman kokemuspohjansa kautta, jolloin teokset saavat uusia merkityksiä ja näkökulmia."

"Mitä veistokset ovat minulle? Ne ovat kappaleita elämästä. Muistoja, tunteita ja kokemuksia. Kappaleita, jotka vaihtuvat ja muuttavat suuntaansa. Teosten suunta voi muuttua kun minusta siltä tuntuu tai kun jotain tapahtuu. Ne ovat kuin kolmiulotteisia päiväkirjamerkintöjä, joita jokainen voi lukea omasta perspektiivistään."

"Kuukauden taiteilija -näyttelyyn tavoitteenani oli muotoilla avaruus ja keho yhdeksi. Tehdä pieniä taivaankappaleita kehon muodossa. Tehdä tuntemukset näkyviksi."

Taiteilija on tavattavissa torstaina 28.3.2019 kello 18:00 alkaen Korundissa.
Tervetuloa tutustumaan taiteilijaan!

Valokuva: Mona Nordaas, 2014.

Taiteilijan yhteystiedot:
essi.korva@gmail.com
www.essikorva.com 

Lisätiedot:

Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

28.2.2019 - 28.3.2019 11:00–18:00