Lokakuun taiteilija: Mari Mulari - Summernights

HurjanVäsynytHetki_nettiin_960x540px.jpg

Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilija Korundi Kitchen & Caféssa on lokakuun ajan Mari Mulari.

Lapin taiteilijaseuran lokakuun kuukauden taiteilija on rovaniemeläinen kuvataiteilija-säveltäjä Mari Mulari. Näyttelyn Summernights teokset ovat osa kokonaisprosessia, jossa Mulari on rinnakkain tehnyt maalauksia sekä kirjoittanut ja säveltänyt kesäyöhön liittyviä lauluja. Akryylimaalauksista koostuva näyttely on poiminta laajemmasta maalausten kokonaisuudesta.

Summernights on kesäyön mielikuvista ammentava tunnelmoiva kokonaisuus. Herkkä ja unenomainen maalauskieli lomittuu paksuihin värikerroksiin. Valon ja värin kautta piirtyvät fiktiiviset tilanteet antavat kokijalleen tilaa omiin oivalluksiin. Teokset ovat syntyneet kesäöiden havainnoinnin sekä eläytyvän maalausprosessin tuloksena. Aika ennen ja jälkeen ovat läsnä niin maalauksissa kuin lauluissakin. Sarjan laulut kertovat kesäyön teeman kautta elämisen tunteesta: ihmisenä olemisen kipeitä pisteitä kosketetaan ymmärryksellä ja onnellisuuteensa saa upota. Laulut ovat väljästi määriteltynä laulelmia ja vaikutteita on kuultavissa myös blues – rock –vaihtoehtoinen -suunnilta.

Teoskokonaisuutta on tukenut Piste Kollektiivi ja sitä on esitetty Oulussa Kulttuuritalo Valvella sekä Jyväskylässä Galleria Beckerissä kesällä 2021. Lokakuussa Summernights -teoskokonaisuuden versio on koettavissa Korundin ohella myös Tampereen galleriaviikoilla. Teosprosessi ollut osa Piste Kollektiivin organisoimaa ammattitaiteilijoiden kokeiluhanketta “Taiteen elinkaarten viritys” (OKM hanke, 2019-2020).

Mari Mulari (s. 1979) on kotoisin Laukaasta ja koulutukseltaan hän on Taiteen maisteri (LaY 2008). Hän on pitänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ammattitaiteilijoiden yhteisnäyttelyihin. Hän on säveltänyt musiikkia esittävän taiteen produktioihin sekä omille kokoonpanoilleen. Mulari on Lapin taiteilijaseuran ja Piste Kollektiivin jäsen.

Sarjan lauluja voi kuulla näyttelyssä taiteilijan esittämänä torstaina 7.10.2021 klo 17.

Taiteilijan yhteystiedot:
mari.johanna.mulari@gmail.com

Korundi Kitchen & Café
Lounasravintola avoinna ma 10.30-14, ti-pe 11-16
Kulttuuritalo Korundi avoinna ti-pe 11-18, la-su 11-16

Lisätietoja:

Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

1.10.2021 - 31.10.2021 0:00–0:00