Lapin kamariorkesteri: Kamarikonsertti IV 'Kansansävelserenadeja'

dohr960x540.jpg

Stefan Dohr, käyrätorvi, johtaja ja musiikillinen ohjaus.

Ohjelma:
Josef Suk: Meditace op. 35a, vanhaan tshekkiläiseen koraaliin ’St. Wenceslas’ pohjautuen
Isidora Žebeljan: Needle Soup, e.k. Suomessa
Pál Járdányi: Fantasia and Variations on a Hungarian Folksong, e.k. Suomessa
I. Žebeljan: Dance of the wooden sticks, e.k. Suomessa
Antonín Dvořák: Serenadi d-molli op. 44, sov. nonetille Frantisek Hertl

Konsertin järjestämisessä otetaan huomioon koronatilanteen aiheuttamat rajoitukset ja lippuja paikan päälle konserttiin on myynnissä rajoitettu määrä. HUOM! Lipunmyynti alkaa tiistaina 13.4.2021 klo 11.00. Liput ovat ostettavissa Korundin lipunmyynnistä ja verkkokaupasta Ticketmaster.fi.

Konsertti ’Kansansävelserenadeja’ striimataan 15.4. klo 19 orkesterin YouTube-kanavalla. Konsertti on katsottavissa sunnuntaihin 18.4. saakka. Vieraaksemme palaa Berliinin filharmonikkojen soolokäyrätorvisti Stefan Dohr.
Konsertissa liikutaan eurooppalaisissa kansansävel-, koraali- ja serenaditunnelmissa. Tshekkiläisen Josef Sukin teos 'Meditace' op. 35a pohjautuu vanhaan koraaliin 'St. Wenceslas'. Serbialaiselta Isidora Zebeljanilta kuullaan ensi kertaa Suomessa teokset 'Needle Soup' sekä 'Dance of the wooden sticks'. Teoksissa soivat säveltäjän slaavilaiset juuret ja ensiksi mainitun teoksen yhteydessä käytetään usein alaotsikkoa 'Surrealistic Fairy Tale for Octet', eli surrealistinen satu oktetolle; teoksen onkin luonnehdittu olevan kuin kuvitteellinen lyhytelokuva tai tarina. Unkarilaiselta 1900-luvun säveltäjältä Pál Járdanyiltä kuullaan Fantasia ja muunnelmia unkarilaisesta kansanlaulusta ja konsertin päättää Antonin Dvorákin 'Serenadi' d-molli op. 44, josta kuullaan Frantisek Hertlin sovitus slaavilaiselle kansanmusiikille tyypillisine rytmeineen ja harmonioineen. 
Konsertti on ilmainen, mutta voit tukea Lapin kamariorkesteria ostamalla vapaaehtoisen kannatuslipun verkkokaupasta Ticketmaster.fi. Tervetuloa konserttiin!

Käsiohjelma 'Kansansävelserenadeja'.pdf


15.4.2021 19:00–20:30

Alk. 25/20/10€
Osta liput