Lapin kamariorkesteri: Kamarikonsertti III 'Sinfonisesti kamarimusisoiden kesään!'

Kaakinen sirkka-liisa 960.jpg

Sirkka-Liisa Kaakinen, viulu ja musiikillinen ohjaus ja Pekka Niskanen, klarinetti

Solistina on barokkiviulistina kansainvälistä huippumainetta niittänyt Sirkka-Liisa Kaakinen, joka vastaa myös musiikillisesta ohjauksesta. Solistina on myös orkesterin klarinetisti Pekka Niskanen.
Kaakinen on harvinaisen monipuolinen viulisti. Hän soittaa musiikkia kaikilta aikakausilta, mutta hänen ohjelmistonsa on painottunut 1600-1800 luvuille. Hän soittaa lisäksi alttoviulua ja viola d’amorea ja toimii usein konserttimestarina ja tässä tehtävässä myös orkesterin johtajana. Nykyään hän on kysytty konserttimestari lähes kaikissa vanhan musiikin nimekkäissä orkestereissa sekä eri kaupunginorkestereissa, joiden kanssa hän esittää barokkiohjelmiston lisäksi Mozartin ja Schubertin ajan sinfonioita. Kaakinen on kamarimusiikin professori Stavangerin Yliopistossa. Hän on toiminut myös Tanskan Kuninkaallisessa konservatoriossa ja Bremenin Taideakatemiassa ja opettaa Sibelius-Akatemiassa.
Orkesteri jatkaa Joseph Haydnin alkusoitto –sarjaansa, nyt kuullaan Alkusoitto oopperaan ’L’isola disabitata’ g-molli. Sinfonioita kuullaan Johann Baptist Vanhallilta (C-duuri) ja Joseph Haydnilta (no 71 B-duuri). Kaakinen soittaa myös solistina ensimmäiseksi suomalaiseksi viulukonsertoksi usein todetun Erik Tulindbergin Viulukonserton D-duuri. Pekka Niskanen soittaa solistina saksalaisen Johann Melchior Molterin valoisan Klarinettikonserton B-duuri.

Avoin kenraaliharjoitus torstaina 19.5. klo 10 -11.15, lippu 2 €
Taiteilijatapaamisessa Sirkka-Liisa Kaakinen Korundin ravintolassa klo 18.00.

Liput Rovaniemen konserttiin 20/17/9 €

Ohjelma:
Joseph Haydn: Alkusoitto oopperaan L’isola disabitata g-molli
Johann Baptist Vanhal: Sinfonia C-duuri
Johann Melchior Molter: Klarinettikonsertto no 5 D-duuri
Erik Tulindberg: Viulukonsertto B-duuri
Joseph Haydn: Sinfonia no 71 B-duuri


19.5.2016 19:00–21:00

20/17/9€
Osta liput