Lapin kamarioreksteri: Kamarikonsertti IV ´Kesäisiä taivaita haikaillen ´

Back Erika KS.jpg

Tomas Djupsjöbacka, johtaja ja musiikillinen ohjaus ja Erica Back, mezzosopraano TUTUSTUMISTARJOUKSENA LIPUT KONSERTTIIN 15/10€. Tarjousliput saatavilla ainoastaan Korundin lippukassalta.

Marraskuussa Lapin kamariorkesteri – Rovaniemen kaupunginorkesteri vie kuulijat takaisin valoisan kesäyön avariin ajatuksiin. Kamarikonserteissa Kesäisiä taivaita haikaillen orkesterin rivejä vahvistavat kaksi häikäisevää muusikkoa; kapellimestari Tomas Djupsjöbacka ja solisti, mezzosopraano Erica Back.

Illan ohjelma on taianomainen. Olivier Messiaenilta kuullaan mysteerinen Le banquet céleste (Taivaalliset pidot). Sävellyksen on sovittanut kamariorkesterille Tomas Djupsjöbacka ja sovitus on maailman ensiesitys. Hector Berliozin suosittu teos Les nuits d'été (Kesäyöt) op. 7 on Henk de Vliegerin sovitus mezzosopraanolle ja puhallinkvintetille. Sovitus esitetään nyt ensi kertaa Suomessa. Konsertin päättää Ludwig van Beethovenin Septetto Es-duuri op. 20. Sen on sovittanut kamariorkesterille Tomas Djupsjöbacka ja sovitus on maailman ensiesitys.

Tomas Djupsjöbacka on taiturimainen kapellimestari ja sellisti. Urallaan hän on johtanut lähes kaikkia suomalaisia orkestereita. Jousikvartetti Meta4:n perustajajäsenenä sekä maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä hän esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Konsertin myötä Djupsjöbacka aloittaa Lapin kamariorkesterin kaikkien aikojen ensimmäisenä päävierailijana niin kapellimestarin kuin kamarimuusikon ominaisuudessa.

Mezzosopraano Erica Back edustaa maamme nuoren laulajapolven parhaimmistoa. Hän on arvostettu lämminsointisena ja ilmaisukyvykkäänä oopperan, oratorion, kamarimusiikin ja liedin tulkitsijana. Backia on kuultu mm. Kansallisoopperassa Mozartin Così fan tuttessa.

Olivier Messiaen: Le banquet céleste  
  sov. kamariorkesterille Tomas Djupsjöbacka  sovituksen kantaesitys  
Hector Berlioz Les nuits d'été op. 7   
  sov. mezzosopraanolle ja puhallinkvintetille   Henk de Vlieger 
  sov. e.k. Suomessa    
Ludwig van Beethoven Septetto Es-duuri op. 20    
  sov. kamariorkesterille Arturo Toscanini   
  sov. e.k. Suomessa    
 Konsertti sisältää väliajan.    
     


TUTUSTUMISTARJOUKSENA LIPUT KONSERTTIIN 15/10€. 
Tarjousliput saatavilla ainoastaan Korundin lippukassalta.


21.11.2019 19:00–21:00

alk. 21/18/10
Osta liput