LAPPILAISIA ELÄiMIÄ – Seitakuoron 60-vuotisjuhlakonsertti

Seitakuoro_2019_Kuvaaja Tatu Kantomaa_b.jpg

60 vuotta on kunnioitettava saavutus mille tahansa harrasteryhmälle näinä myllerryksien aikoina. Lokakuussa 1961 perustettu, lappilaisen kamarikuoromusiikin airut Seitakuoro on kuitenkin selvinnyt eri vuosikymmenten ylä- ja alamäet ja porskuttaa edelleen vahvana kohti seitsemättä vuosikymmentään. Eritysesti parin viime vuosikymmenen aikana on toimintaan tullut uutta pontta ja uraauurtavat askeleet ovat seuranneet toinen toistaan.

Juhlakonsertissakin on monta aihetta juhlaan. Konsertin yhteydessä julkistetaan Seitakuoron uusi äänite LAPPILAISIA ELÄiMIÄ, jolle on taltioitu kuoron vuonna 2019 järjestämän valtakunnallisen sävellyskilpailun neljä finalistiteosta – Kari Pappisen Kolme pohjoista ulottuvuutta, Niels Burgmannin Elämä herää, Joona Sarasteen Anarktika sekä Mari Liukkosen Tunturipolkuja. Kilpailussa yleisön suosikin palkinnon pokannut Kolme pohjoista ulottuvuutta kuullaan myös tässä konsertissa kokonaisuudessaan. Uutuuslevy nauhoitettiin koronaa väistellen kevättalvella 2021 ja on saatettu loppuun Alba Recordsin ja Editroom Oy:n ammattilaisten Enno ja Viive Mäemetsin kanssa. Samalla kokoonpanolla tehtiin myös Seitakuoron Lappi-trilogian kaksi aiempaa äänitettä, Arktisia näkyjä vuonna 2011 ja Kuvia pohjoisesta vuonna 2015.

Konsertissa saa kantaesityksensä myös juhlavuoden tilausteos Jäätyvä järvi, jonka Seitakuoro tilasi erikseen sävellyskilpailun voittaneelta Niels Burgmannilta. Keväästä 2021 saakka harjoiteltu tiheätunnelmainen teos kuvaa talven tuloa suomalaiseen melankoliseen mielenlaatuun sopivasti kaihoisan eteerisin tunnelmin. Teoksen taustalla nähdään niin ikään uunituore, suuressa nosteessa parhaillaan olevan Arttu Niemisen videotaideteos, joka on tehty varta vasten Seitakuoron kantaesitystä varten.

Lisäksi konsertissa kuullaan valikoima Lappi-trilogian edellisiltä levyiltä poimittua materiaalia. Mukana on mm. osia Seitakuoron nimikkoteokseksikin muotoutuneesta Heikki Sarmannon Pohjoisia kuvia -sarjasta sekä vuosien saatossa Seitakuorolle sävelletyistä laajemmista teoksista, kuten Jan Hellbergin Tunturikulkijan tunnelmia ja Kullervo Karjalaisen Arktisia näkyjä.

Tervetuloa konserttiin!

Johtaa Kadri Jomets
Heli Haapala – huilu, Jyrki Runsten – oboe, Anna Westerlund – sello

Kesto n. 2h, sis. väliajan. Tilaa väliaikatarjoilut ennakkoon verkkokaupasta: tilaukset.korundikitchencafe.fi.


9.10.2021 18:00–20:00

Alk. 20€/aikuiset, 15€/eläkeläiset, opiskelijat, työttömät, lapset alle 16v.
Osta liput