Korundi 10v. - Juhlimme yhdessä ja etänä

Korundi Adam Eronen Piper.jpg

Korundilla on erityinen paikka Rovaniemen sydämessä rakennuksena, joka on harvoja selviytyjiä Lapin sodan tuhoista. Rovaniemen taidemuseo ja Lapin kamariorkesteri saivat uuden kodin, kun Korundi avattiin yleisölle 25.5.2011. Nyt 10-vuotias Korundi, entinen postiautovarikko, yhdistää ihmisiä taiteen ja kulttuurin kautta.

Juhlimme yhdessä ja etänä

Korundin 10-vuotisjuhlaa vietetään tiistaina 25.5. Juhlapäivänä taidemuseon näyttelyihin pääsee tutustumaan ilmaiseksi ja Korundi Shopissa on vaihtuvia tarjouksia koko viikon ajan. Korundi Kitchen & Café hellii kävijöitä uusilla herkullisilla leivoksilla, jotka ovat saaneet innoituksensa Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelman uusimmista teoksista.

Jenny ja Antti Wihurin rahaston upea, vuosittain karttuva nykytaiteen kokoelma kuuluu Suomen eturivin kokoelmiin. Viimeisimmän viiden vuoden teoshankinnat on nyt koottu yksiin kansiin ja uusi kokoelmajulkaisu saapuu Korundi Shopiin juuri juhlapäivänä. 50 ensimmäistä taidemuseon kävijää saa painotuoreen kokoelmajulkaisun maksutta.

Korundin 10-vuotisjuhlanäyttely Jälkiä esittelee Wihurin kokoelman kestosuosikkeja ja uusimpia hankintoja museon kahdessa kerroksessa. Vaikuttaako joku sali tutulta? Näyttelyyn on ujutettu samoja teoksia kuin avajaisnäyttelyssä 10 vuotta sitten. Lisäksi esillä on huipputekijöiden nykykeramiikkaa ja rovaniemeläisen Esa Meltauksen voimaannuttavia akvarelleja.

Maksuttomia yleisöopastuksia järjestetään klo 12 ja klo 17. Mukaan mahtuu 20 henkilöä. Ensiesityksenä Korundi-salissa nähdään performanssitaiteilija Marita Isobel Sohlbergin videoteos Maras - Dear Snow klo 13 ja 18 heti opastettujen kierrosten jälkeen.

Erilaisia tempauksia, arvontoja ja tietoiskuja on luvassa myös Korundin sosiaalisen median alustoilla koko viikon ajan.

Ohjelma ti 25.5.2021

Koko päivän maksuton sisäänpääsy klo 11-18!

 • klo 12 Opastettu kierros (max. 20 henkeä)
 • klo 13 Marita Isobel-Sohlberg teos Maras – Dear Snow, Korundi-sali (kesto n. 6 min)
 • klo 13 FB-live @rovaniementaidemuseo
 • klo 17 Opastettu kierros (max. 20 henkeä)
 • klo 18 Marita Isobel-Sohlberg teos Maras – Dear Snow, Korundi-sali (kesto n. 6 min)

 • Korundi Kitchen & Cafén lounas klo 11-14, kahvila avoinna klo 11-16
 • Korundi Shop avoinna klo 11-18

 • Esillä olevat näyttelyt:
  Jälkiä -Teoksia Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmasta
  Esa Meltaus: Elämä on outo paikka
  On the Edge - Äärellä

Korundi 10.jpg

25.5.2021 11:00–18:00

Vapaa pääsy / free entrance