Kenen joukoissa seisot - Seitakuoron työväenlaulukonsertti LOPPUUNMYYTY

seitakuoro.jpg

Vappuaattona Korundissa kajahtaa Seitakuoron ja Työväen Orkesterin esittämänä vaikuttava kattaus työväenlauluja eri ajoilta. Johtaa Kadri Joamets.

Konsertissa kuullaan sekä nykyään todella harvoin kuultavia 1900-luvun alun työväenlauluja että 1970-luvun laululiikkeen tunnetuksi tekemiä aatteen paloa hehkuvia sävellyksiä.

Konserttiohjelmistosta osa on koottu kaivamalla esiin historian saatossa jo lähestulkoon unohdettuja kappaleita. Koska monet vanhan polven työväenlaulut olivat yksiäänisiä, on Seitakuoro pyytänyt ja saanut kappaleisiin täysin uusia kuorosovituksia, joita ei taatusti ole vielä missään kuultu. 

Työväenlauluista puhuttaessa monille muistuu vielä mieleen 1970-luvun poliittisen laululiikkeen ja erityisesti sen keulakuvana toimineen Agit Prop -yhteen tunnetuksi tekemät sävelmät. Näitäkin kappaleita enää harvoin kuulee esitettävän, vaikka niissä on edelleen voimaa. Muun muassa Kaj Chydeniuksen ja Eero Ojasen sävellykset ja Aulikki Oksasen ja muiden valveutuneiden sanoittajien lyriikat kertovat erityisesti omasta ajastaan, mutta onnistuvat myös tavoittamaan jotain olennaista ihmisyydestä yleensä - ja ehkäpä jopa nykypäivästä. Työväenlaulujen sanoitukset ovat ajasta riippumatta olleet aina vahvasti poliittisia, lisäksi rakkaus, solidaarisuus ja rauhan sanoma ovat keskeisiä teemoja.  

Seitakuoron ja rovaniemeläisistä huippumuusikoista kootun Työväen Orkesterin esittämänä ilmoille kajahtavat klassikoista mm. Kenen joukoissa seisot, Barrikadimarssi, Internationale ja Natalia. Illan aikana kuullaan lisäksi mm. Bella ciao, Partisaanivalssi ja vanha tuttu Siirtotyöläinen.

Seitakuoro on jälleen kerran tarttunut innolla kuorolle uudentyyppisen ilmaisutavan etsimiseen. Vahvalla ja voimakkaasti tunteisiin vetoavalla ilmaisulla pyritään laululiikkeen tavoin vaikuttamaan kuulijoihin. Koskettaako vuosikymmenien takainen sanoma enää? - se jää kuulijan itsensä koettavaksi ja pohdittavaksi. Hyvää musiikkia voi ja kannattaa tietysti tulla kuuntelemaan maailmankatsomuksesta tai poliittisesta katsantokannasta riippumatta.

Silti: "Porvarit, vaviskaa!"

Lisätietoja kuorosta: www.seitakuoro.fi

Konsertissa on väliaika.

30.4.2016 16:00–18:00

15/10/5€ + palvelumaksu
Osta liput