Kaija Kiuru: Mielen tiloja reunustaa maailma - Retrospektiivinen näyttely

Olet tässä: Etusivu / Rovaniemen taidemuseo / Näyttelyt / Kaija Kiuru: Mielen tiloja reunustaa maailma - Retrospektiivinen näyttely
Kaija Kiuru_Teltta_960x540px.jpg

Kuvataiteilija, FM Kaija Kiurun retrospektiivinen näyttely Mielen tiloja reunustaa maailma esittelee monipuolisen taiteilijan tuotantoa vuosilta 1995–2019 veistosten, valokuvien sekä installaatioiden muodossa.

Kaija Kiuru on kotoisin Sodankylästä ja näyttelyn useat teokset paikantuvatkin ennen muuta pohjoiseen luontoon. Teokset käsittelevät luonnon ja ihmisen välistä, muuttuvaa ja herkkää suhdetta. Oman tilansa ottaa myös ihmisen oma haavoittuvuus, minuus suhteessa maailmaan.

Kiurun ominta aluetta ovat tila- ja ympäristötaide, josta löytyy myös käsitetaiteellisia piirteitä. Teosten koko vaihtelee pienistä ja herkistä teoskokonaisuuksista laajoihin installaatioihin ja ympäristöteoksiin. Ympäristönsuojelun ja ympäristökasvatuksen opinnot ovat laajentaneet taiteilijan näkökulmaa ja syventäneet jo lapsuudessa syntynyttä luontosuhdetta.

Näyttelyn teokset edustavat taiteilijan kantaaottavampaa puolta ja haastavat katsojan pohtimaan. Ne ovat väkevästi läsnä, kuten maailma mielemme tilojen ympärillä.

AVAJAISET
TO 3.10. klo 18-20
Tervetuloa!


4.10.2019 - 12.1.2020 11:00–18:00