Huhtikuun taiteilija verkossa: Ninni Korkalo

Ninni Korkalo_nettiin.jpg

Lapin taiteilijaseuran huhtikuun taiteilija on Ninni Korkalo.

Ninni Korkalo (s.1982) on liikkuvan kuvan parissa työskentelevä kuvataiteilija.

Korkalon aikaisemmat teokset ovat käsitelleet mm. vihapuhetta, kyläilykulttuuria ja kulttuurienvälisyyttä.

Korkalon teoksia on nähty yksityisnäyttelyissä, ryhmänäyttelyissä ja festivaaleilla Euroopassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Viime vuonna Korkalon videoteos Black, Red, White Diaries valittiin finaaliin yhtenä parhaana teoksena Bideodromo International Experimental Film and Video Festivaaleilla Bilbaossa. Korkalo on Muu ry:n, AV-arkin, Piste Kollektiivin, Lapin taiteilijaseuran, NYTE ry:n ja Pohjoisen Mediakulttuuriyhdistys Magneetin jäsen. Etelä-Karjalasta, Joutsenosta kotoisin oleva taiteilija on asunut ja työskennellyt Eurajoella kesästä 2019 lähtien. Vuosina 2008-2019 hän asui ja työskenteli Rovaniemellä.

Parhaillaan Korkalo työskentelee The Best Lover videoinstallaation ja lyhytelokuvan parissa. The Best Lover -teos käsittelee itsensä rakastamisen (eng. self love) mahdollisuutta ja sen merkitystä yksilön, ihmisten yhteenliittymien ja yhteiskunnan näkökulmista. Viidestä episodista koostuva teos kysyy, mikä erottaa narsistisen itserakkauden armollisuudesta, itsekunnioituksesta ja vastuullisesta rehellisyydestä omaa itseä kohtaan. Toiseksi: miten rakkaudellinen suhde itseen heijastuu kanssaeläjiin ja ympäristöön?

Kuukauden taiteilija-kokonaisuus avautuu verkkoon Korkalon instagram-tilille @ninnikorkalo sekä Lapin taiteilijaseuran ja Korundin FB-sivuille 1.4.-30.4.2020. Neljän viikon aikana on mahdollisuus tutustua aikaisempiin teoksiin, osallistua Korkalon uuteen teokseen ja nähdä teosluonnoksia, seurata Artist talk-lähetystä taiteilijan työhuoneelta FB-livessä Lapin taiteilijaseuran sivuilla ja IGTV:ssä @ninnikorkalo.

Tapahtuma: http://www.facebook.com/events/1557054661122389/

Ohjelma:
3.4. klo 18.00

Artist talk. Laura Rekilä Piste Kollektiivin tuottaja haastattelee Ninni FB livessä ja yleisö saa keskustella taiteilijan kanssa: FB Live : https://www.facebook.com/lapintaiteilijaseura/

9.4. - 30.4
Osallistu The Best Lover lyhyt elokuvaan. Vastaa nimettömänä haastatteluun, jossa voit kertoa minkälainen paras rakastaja on. Linkki haastatteluun : https://www.facebook.com/lapintaiteilijaseura/ ja https://www.facebook.com/Korundi/ ja @ninnikorkalo

Taiteilijan yhteystiedot:
www.korkalo.info
https://vimeo.com/korkalo
ninni.korkalo(at)gmail.com

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

1.4.2020 - 30.4.2020 11:00–18:00