Helmikuun taiteilijat: Raisa Raekallio & Misha del Val

RaisajaMisha.jpg

Lapin taiteilijaseuran kuukauden taiteilijat Korundi Kitchen & Caféssa ovat Raisa Raekallio & Misha del Val

Raisa Raekallio & Misha del Val ” Hamaan loppuun asti”

Kuusiverho siintää kaukaisuudessa. Taivaalla killuvat tähtilyhdyt, tai yökerhon lamput, tai öljyläiskät, jotka heijastavat kaiken. Reima ja Mikael, tanssijat, liukuvat läpi ruudullisen kaukalon, jonka reunoille kasaantuvat muinaisten, happamien ja turhanpäiväisten asioitten rippeet.

Tanssijat tapasivat ajat sitten, päivänä, jolloin he taistelivat kynsin ja kyynelin samasta hammasrautaisesta tytöstä. He tuskin muistavat häntä enää. He valssaavat hilpeinä oman tappionsa tahtiin. Kosmisen tappion. He tanssivat sivuuttaen kielletyn hedelmän, joka vartioi uumenissaan kuolemattomuuden ajatusta. He jatkavat liikettään, kaikesta huolimatta, kuoppaisella merellä, saavuttamattomuuden ja oman
tanssinsa kuohunnan nimessä.

Mutta nyt sillä ei ole väliä. Koska juuri nyt sormet näpristelevät kaverin olkapäätä, rapea ilma nuolee poskia, levottomat jalat hyppivät samassa raivokkaan toivon rytmissä, joka kuuluu heille, jotka tietävät etukäteen häviävänsä.

Lumisade alkoi. Aluksi leppoisasti, hiutaleet asettuivat maahan, haalareille, naamalle. Siten raskaammin ja vielä raskaammin, raskaammin ja vielä raskaammin, raskaammin ja vielä raskaammin. Kunnes lumi päätyi peittämään koko maailman. 

Tanssijoiden silmät sumentuivat kummallisesta kirkkaudesta, paisunut valkoinen tulvi heidän keuhkoihinsa ja kyllästi heidän jokaisen solunsa. Ja lopulta, lopun lopussa, he itsekin hävisivät ikuisiksi ajoiksi, aivan kuten he aina olivat kuvitelleet, hymynkare huulillaan, korviahuumaavaan, painottomaan, unohtumattomaan kirkkauteen.

Raisa Raekallio (Kittilä, 1978) ja Misha del Val (Bilbao, 1979) on Kittiläläinen taiteilijapari, joka on työskennellyt yhdessä vuodesta 2013.
Teksti: Misha del Val. Käännös: Raisa Raekallio
 
Yhteydenotot: info@makasiinicontemporary.com www.raekalliodelval.com

Lisätiedot:
Lapin taiteilijaseura_logo.jpg

1.2.2021 - 28.2.2021 11:00–16:00